fbpx
Ajánló Kultúra Nagyvilág Szabadidő

Betlehemi láng lobbantja fel a harmadik adventi gyertyát

✍️ Rákóczi Kinga

Az öröm vasárnapján a marosvásárhelyi 30. sz. gróf Teleki Sámuel Cserkészcsapat közbenjárásával érkezik Marosvásárhelyre a Betlehemi Békeláng, amellyel a Bolyai téren, meggyújtják a harmadik adventi gyertyát.

A koszorún az elmúlt két vasárnapon sorra gyúltak meg a hit és a remény gyertyái. A harmadik, az öröm gyertyája vár most arra, hogy fellobbanjon. Ehhez érkezik a betlehemi láng.

Az adventi koszorú Johann Hinrich Wichern nevéhez köthető, aki 1839-ben a koszorút gyertyákkal díszítette fel. Az evangélikus lelkész a 19. században 24 gyertyát helyezett a koszorúra: 20 fehér és a vasárnapot jelző 4 nagyobb piros gyertya égett rajta. Innen ered a mai változat.

Marosvásárhelyen, december 17-én 16.30-tól, a Bolyai téri óriási adventi koszorú mellett Papp Noémi evangélikus lelkész hirdet igét, majd a Betlehemi Békelánggal meggyújtják a gyertyát. A szertartás keretében Koszorús Krisztina ünnepi éneke teszi meghittebbé a hangulatot, majd a Stefánia óvoda Szivárvány csoportja adja elő karácsonyi műsorát Vas-Gál Dorottya és Takács Erika óvó nénik vezetésével.

Amennyiben a résztvevők is szeretnének hazavinni Betlehemi Békeláng-ból, a helyszín több pontján is átvehetik azt. Ezért arra kérik az érdeklődőket, hogy vigyenek magukkal mécsest. (Vásárhelyi Forgatag)

Ajánlott bejegyzések

A szigorítások előtt váltottak ki engedélyt a petárdaárusok 

Rákóczi Kinga

Felfüggesztik az online jegyeladást

Rákóczi Kinga

Magyarországról érkezett a megyébe a turisták 17,7%-a

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben