fbpx
Ajánló Életmód Kultúra Szabadidő

Gurultak, talákoztak, fényképeztek és most a nyilvánosság elé tárják a fotókat 

✍️ Rákóczi Kinga

Immár 23. alkalommal kelt útra idén a Marosvásárhelyi Rádió munkatársaiból és a hozzájuk csatlakozókból álló “Gurul a Rádió” csapat és járták be a rádió adáskörzetének egy részét. 

Akárcsak tavaly, a rádióban idén is elhangzottak az út során készült interjúk, zárásképpen most fotókiállítást szerveznek. 

Kádár Zoltántól, a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztőjétől, a “Gurul a rádió” megálmodójától megtudtuk, hozzávetőleg 50 fényképet állítanak ki az intézmény előcsarnokában. 

Nem művészi képek, hanem inkább a Gurul a rádió hangulatáról árulkodnak ezek a fotók, érzékeltetni, hogy milyen hangulata volt a 23. kiadásnak

nyilatkozta portálunknak Kádár Zoltán

A kiállítást összeállító Borbély Zoltán, a Gurul a rádió alapcsapatának tagja, képzett fotográfus, portálunknak elmondta, hogy számára ez a projekt nem csak arról szól, hogy végigbicikliznek egy több száz km-es távon, amelyen sok emberrel találkoznak és beszélgetnek, interjúk készülnek, tudósítások kerülnek híradóba, hanem nagyon sok fénykép és videofelvétel is készül. 

„Ezeket a képeket magunkért is csináljuk. Szeretjük megörökíteni a pillanatokat, találkozásokat, de azt is szeretnénk ha fotókon át tudnánk adni az érdeklődőknek, azt az érzést, ami miatt 23 éve életben tartjuk a “Gurul a rádiót”.  Fotósként, nekem az is fontos, hogy a képek úgy készüljenek, hogy azok számára is hasonló üzenetet és érzést továbbítsanak, akik nem voltak velünk.”

– mondja Borbély zoltán.

A tárlatnyitóra, december 12-én, kedden 18 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Rádió előcsarnokában. (1918 december 1 sugárút 109 szám)

📷 Marosvásárhelyi Rádió

Ajánlott bejegyzések

Komfortzóna: indul az erdélyi magyar podcast portrésorozat

Pápay Kamilla

Irodalomóra kicsit másként – folytatódik az Írók az iskolában sorozat

Rákóczi Kinga

Folytatódhat a Kultúrpalota felújítása

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben