fbpx
Közlemény Kultúra Nagyvilág Társadalom

Guinness rekordkísérletre készülnek Marosvásárhelyen

✍️ Rákóczi Kinga

Civil szervezet kezdeményezésére kézzel kötött karácsonyfát állítanak idén a virágóra helyére. 

A hétvégén sorra kerülő Kult Alternatív Kulturális Fesztivál szervezői 2022 szeptemberében közösségeket és egyéneket szólítottak meg, hogy közös fesztiválsálat kössenek vagy horgoljanak. Tervük az évek és fesztiválok során egyetlen, 20 cm széles darabokból összeállított közös, terjedelmes fesztiválsál megkötése.

Mert az égigérő fa története is az első láncszemmel kezdődik! 

A szervezők közölték, hisznek abban, hogy sok kicsi ember, sok kicsi helyen, hogyha sok apró dolgot megtesz, megváltoztatja a világ arcát. 

Amennyiben egyesítjük álmainkat, kultúrától, nemzetiségtől, meggyőződésektől és előítéletektől függetlenül, ráhelyezhetjük Marosvásárhelyt egy Guiness rekord keretében a világtérképre. 

A kezdeményezéshez egyének, családok, civil szervezetek, nőszervezetek, tánccsoportok, multinacionális és kis cégek, óvodák, egyetemek, egyesületek, polgármesteri hivatalok, híres közéleti személyiségek, zenekarok csatlakoztak határon innen és túlról. A szervezők tájékoztatása szerint érkezett sál az Amerikai Egyesült Államokból, Ecuadorból, Mongóliából, Németországból, Ausztriából, Magyarországról, Angliából, Svédországból, Dániából.

Marosvásárhely idei karácsonyfája az összefogás szimbóluma, mely túlmutat egyéni, politikai, nemzetiségi és kulturális különbségeken – írják közleményükben a szervezők.

A sálat a tavaly decemberi KULT Feszt ideje alatt a Kultúrpalotában állították ki. Idén júniusban a Marosvásárhelyi Vár udvarán, a fesztivál dekorációjaként jelent meg az akkor már több mint 2500 méter hosszú sál. Idén karácsonyfadísz lesz. Guinness rekordkísérletre is készül.

Ajánlott bejegyzések

Ideiglenesen felfüggesztette Parászka Boróka műsorát a Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztője

Rákóczi Kinga

Felfüggesztette tevékenységét a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

Rákóczi Kinga

Erdélyi turnéra érkezik a Fesztivál Akadémia Budapest

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben