fbpx
Kultúra Társadalom

Vida Gábor kapta az Év Szerzője Díjat a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron

📷 Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár

✍️ Rákóczi Kinga

Vida Gábor Senkiháza című, az 1936 és 1946 közötti időszakban játszódó, idén tavasszal megjelent új regénye, nyerte el a zsűritagok tetszését, így ő vehette át pénteken este az Év Szerzője Díjat.

A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron évente ítélik oda elismerést. Vida Gábor közvetlen, szellemes stílusban köszönte meg a bizalmat, mintegy megelőlegezve az esti színházi előadás hangulatát. Mosolyogva közölte, véleménye szerint a zsűri jól döntött. Ezt a kijelentését erősítette meg a díjátadón jelen levő népes közönség is. Vastapssal jutalmazták Vida Gábort.

A díj átvétele előtt egy kisfilmet vetítettek, amelyben a szerző mesélt a regényről, arról, hogy mi ihlette ennek a megírását, milyen érzések töltik el a regény kapcsán.

A díjátadót a Válótársas című színházi előadás követte

A darabban Pokorny Lia és Nagy Sándor színművészek improvizációs jeleneteit láthatta a közönség. A válás körüli bonyodalmak tisztázásában közreműködő mediátorok, Gönczi Dorka és Varga Zsolt voltak.

A színészeknek a darabban szereplő helyzeteken kívül egy másik, rendkívül váratlan helyzetre is improvizálniuk kellett. A nézőtéren ugyanis egyszerre szólalt meg több telefonon a RO-Alert vészjelzés, amelyben egy eltűnt kiskorú felkutatásában kértek segítséget. A szakaszokban érkező jelzésekre is rutinosan reagáltak a színészek.

Ajánlott bejegyzések

Szász Csanád László a Fölszállott a páva döntőjében

Szász Cs. Emese

Négy vasárnap, négy gyertyaláng!

krakoczi

Ma kinyitott a Néprajzi Múzeum!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben