fbpx
Ajánló Kultúra Megye

Rendhagyó megnyitóval indult a 29. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár

🎤 Rákóczi Kinga

Hivatalos beszédek helyett flashmobbal kezdődött a Marosvásárhelyen közel három évtizede megszervezett rendezvény.

Mivel a könyvvásár idei mottója A könyvek hangja, ezért majdnem minden program, valamilyen formában kapcsolódik a zenéhez, a hangok világához. Ezért döntöttek úgy, hogy a rendezvény a Kiskalász zenei koncerttel induljon – nyilatkozta portálunknak Makkai Kinga a gyerekprogramok koordinátora.


„Kivel mással kezdjünk mint a gyerekekkel, hiszen ők a jövő olvasói és rájuk mindig nagyon odafigyelünk.”

Csütörtökön és pénteken délelőtt előzetes bejelentkezéssel lehet a könyvvásár gyermekprogramjaira jelentkezni. Szombaton 11 órától a gyergyószentmiklósi Figura stúdió A kis herceg című előadását nézhetik meg az érdeklődők. Ezt megelőzően, 10:00 órától a kisteremben Bajzáth Mária mesél a gyerekeknek. Vasárnap délelőtt 11 órától bábszínházi foglalkozásra várják a gyerekeket – mondta el Makkai Kinga.

Több mint 30 kiadó, több mint 50 szerző és több mint 100 program a könyvvásáron

Bár rég kinőtte a helyszínt, a könyvvásárt idén is a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban szervezték meg. Itt megfelelő teret tudnak biztosítani a kiállítóknak és a mellékrendezvényeknek is – nyilatkozta portálunknak Szepessy Előd a Marosvásárhelyi Kulturális Központ elnöke.

„Habár változnak a szokások, de még igény van a nyomtatott könyvre. A személyes jelenlét, a személyes találkozás ilyen formában pótolhatatlan”

Szepessy Előd szerint teljes más érzés az, ha a látogató részt vehet egy-egy könyvbemutatón, találkozhat a szerzővel és megfoghatja a könyvet mint egy E-könyv vagy más alternatíva a nyomtatott könyvvel szemben.

Parti Nagy Lajos

📷 Szigeti Szenner Szilárd

A rendezvényen megjelenő szerzők között vannak, mások mellett Parti Nagy Lajos, Tisza Kata, Markó Béla, Kovács András Ferenc, Szabó Róbert Csaba, Vida Gábor, és a József Attila-díjas Karácsonyi Zsolt is.

A könyvvásár 0. napján ősbemutatóval jelentkezett a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház társulata. Székely Csaba Az igazság Gyertyái című darabját Sebestyén Aba rendezésében láthatta a nagyközönség.

A közel három évtizedes hagyománnyal rendelkező esemény november 16-tól 19-ig tart.

Ajánlott bejegyzések

15 Maros megyei iskolában kizárólag online tanulnak

krakoczi

Felszentelték ma a bekecsi keresztutat

krakoczi

Több mint 500 választókörzetet hoznak létre Maros megyében az államfőválasztás napján

László Portik
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben