fbpx
Ajánló Kultúra Megye

Pallady kiállítás a Maros Megyei Múzeumban

📷 Maros Megyei Múzeum

A Román Nemzeti Művészeti Múzeum és a Maros Megyei Múzeum közös tárlata, Theodor Pallady román festő műveit tárja a marosvásárhelyiek elé. A művész Intim napló című kiállítása az alkotó egyik kedvelt témájának szemléltetése, a nőt mutatja meg a maga intimitásában – írja közleményében az intézmény.

A tárlat megmutatja, hogyan válik a nőiesség a műalkotás tárgyává. A művész stiláris fejlődésének szakaszain is végigvezet, a kifinomult fény-árnyék jellegű ábrázolásoktól a későbbi művekig, amelyeket szögletes formák, egyárnyalatos színek és egy határozottan egyedi stílus jellemez.

A múzeum közleménye szerint a kiállítás új dimenziót jelent a Román Nemzeti Művészeti Múzeum és az ország más múzeumai közötti együttműködésben. A nagyszabású, jelentős ismertséget és kulturális-művészeti színvonalat képviselő kiállításokat számos helyen vándorkiállításként mutatják be.

A Maros Megyei Múzeum gyűjteményéből származó, Pallady alkotásokhoz társul a Román Nemzeti Könyvtár állományában fellelhető Pallady-naplók közül kettő.

A tárlat 2023. november 20. és 2024. április 14. között lesz megtekinthető a Kultúrpalota időszaki kiállítótereiben. Keddtől péntekig 09.00 és 16.00, szombaton és vasárnap 09.00 és 14.30 óra között fogadják a látogatókat. A belépőjegy ára 15 lej felnőtteknek, 7 lej nyugdíjasoknak, 3 lej diákoknak.

Ajánlott bejegyzések

Zsúfolt éjszakájuk volt a Maros megyei tűzoltóknak

krakoczi

Júliusban zárva marad a parajdi sóbánya

Szász Cs. Emese

Vörös zónába került Marosvásárhely

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben