fbpx
Ajánló Megye Tanügy Társadalom Technológia

A mesterséges intelligencia a PontKom fókuszában

✍️ Simon Hanna

A jubileumi PontKom konferencia fő témája a mesterséges intelligencia. A november 16-17-én zajló rendezvény immár a tizedik rendezvénye a marosvásárhelyi Sapientia kommunikáció és közkapcsolatok szakos diákjainka – ők szervezik és főként nekik is szól.

A PontKom konferencia a Sapientia Erdélyi Magyar Tudomány Egyetem marosvásárhelyi karának épületében zajlik. Az idén a mesterséges intelligencia a fő tematikája, a rendezvény helyet ad a tudásnak, nemcsak előadó és közönség között, hanem előadók között is, ezért erős szakmai értéke is van. ,,A kommunikációsok igazán szívügyüknek tekintik ezt a rendezvényt” – meséli Zsombori Nóra harmadéves hallgató, a rendezvény szóvivője.

,,A téma aktuális meg releváns, mert a mesterséges intelligencia egyre inkább teret kap minden szakmában és minden tudományágban, így ez egy olyan téma, ami sok embert érdekel, meg befolyásol és befolyásolni fog a jövőben is” – mondta a Marosvásárhelyiek.ro megkeresésére Demeter Dorottya főszervező. ,,Az oktatásban is egyre nagyobb teret kap a mesterséges intelligencia, ezért szerintem a diákoknak is és egyben a tanároknak is az előadók tudnak olyan új dolgokat mondani, amit fel tudnak használni majd a későbbiekben” – teszi hozzá Szatmáry Tamara, aki szintén a rendezvény harmadéves szóvivője.

A PontKom idén a jubileumi évét ünnepli, emiatt két napig tart, 16-án 9.15 órától a meghívott hazai és külföldi előadókat lehet meghallgatni. Az előadásokon többek között szó lesz a mesterséges intelligencia üzleti életben történő alkalmazásáról, a kommunikációs diákokat dr. Kádár Beáta előadása érdekelheti igazán, ő arról beszél, hogy elveszi-e a kommunikációs szakemberek munkáját az MI, míg dr. Imre Attila az MI fordítás terén nyújtott hasznáról értekezik, az informatikát tanulók számára Várady Csongor Huba, a Gépi tanulás kevésbé népszerű oldala című előadása lehet igazán érdekfeszítő. ,,Olyan szakembereket kerestünk, akik tényleg értenek a témához, és fontos volt hogy minden szakágból hívjunk szakembert hogy minél több szakot meg tudjunk szólítani” – mondja az előadói felhozatalról Szatmáry Tamara.

A november 17-ei nap központjában jubileumi év lesz a középpontban, kerekasztal-beszélgetések keretein belül a résztvevők megvitathatják nézeteiket és megoszthatják a tapasztalataikat. Emellett visszaemlékezések, kötetlenebb beszélgetések is lesznek volt szervezőkkel, volt PontKom-előadókkal, illetve kommunikációs diákokkal.

Bár a konferencia főként az egyetemistáknak szól, a szervezők bárkit szívesen látnak, akit érdekel a mesterséges intelligencia. A pontos program megtalálható a rendezvény Facebook-oldalán.

Ajánlott bejegyzések

Nem törlesztette Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala a szociális szolgáltatásokat nyújtó civilek szervezetekkel szemben felhalmozott adósságát

Noémi

Rózsás flamingók és rózsás gödények az állatkertben

Rákóczi Kinga

Marad a készenléti állapot

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben