fbpx
Egészségügy Közélet Ország

Szerdától visszaáll a rend az egészségbiztosító pénztáraknál

✍️ Rákóczi Kinga

Elfogadta kedden a képviselőház az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) alkalmazottainak bérét növelő törvénytervezetet.

A dokumentumot több pontban módosították a törvényhozók. Az elfogadott változat szerint az egészségbiztosító pénztár személyzetének fizetését ‘a kormányapparátus tagjainak maximális bérszintjéhez igazítják’ – tudósít az Agerpres hírügynökség. A képviselőház döntő fórumként szavazott a tervezetről.

Szerdától a megszokott program szerint fogadják az ügyfeleket

Andrei Baciu, az Országos Egészségbiztosító Pénztár elnöke bejelentette, a szakszervezeti vezetőkkel folytatott egyeztetések során ígéretet kapott, hogy az egészségbiztosító pénztárak kedden elkezdik a kórházak, egészségügyi szolgáltatások és gyógyszerköltségek kifizetését.

‘Gyakorlatilag megszűnik az egészségügyi rendszerben beállt válság, miután liberális párti kollégáimnak sikerült elfogadtatni a CNAS alkalmazottainak követeléseit figyelembe vevő törvénytervezetet’

– írta Andrei Baciu Facebook bejegyzésben. Hozzátette, a törvénytervezet elfogadása nem ró pluszterhet az állami költségvetésre, kizárólag a CNAS saját pénzalapjait érinti.

A Maros Megyei Egészségbiztosító Pénztár egyik alkalmazottja, portálunknak megerősítette, hogy november 15-től hétköznapokon 8:00 és 15:30 között, pénteken 8:00 és 12:00 óra között fogadják az ügyfeleket.

KAPCSOLÓDÓ

Ajánlott bejegyzések

Maros megyében is készülődnek a koronavírus elleni oltásra

zkadar

Nőtt az adózók száma

Rákóczi Kinga

Több mint 3 millió lejre pályázhatnak a civil szervezetek

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben