fbpx
Megye Portré Szociális

Máté Dalma álma az, hogy megtanuljon járni

🎤 Rákóczi Kinga

Igencsak komoly műtét előtt áll a sokak által ismert Máté Dalma aki születése óta kerekesszékhez kötött, és a rendszeres gyógytorna ellenére is állapota romlik. 

Közösségi összefogásban reménykedve indítottak gyűjtést annak érdekében, hogy 2024 februárjában egy spanyolországi orvos végezzen el Dalmán egy állapotjavító műtétet. Az operáció 5000 euróba kerül, ezt pedig, egy igen költséges intenzív terápiás kezelés követi. A család nem rendelkezik a szükséges összeggel. 

Hiába küzd az ember a saját betegsége ellen … csak szinten tartom, hogy ne legyen rosszabb. Nekem megvan az álmom, hogy megtanuljak járni és ez meg is lesz örökre. Elhatároztam, hogy addig küzdök, ameddig meg nem halok” – mondja Dalma. 

Fotó: Máté Dalma FB oldala

Portálunk megkeresésére a 17 éves lány mesélt arról, hogy honnan van olyan energiája amivel egészségeseket meghazudtoló módon éli mindennapjait. Dalma X. osztályos. A Bolyai Farkas Elméleti Líceum/II. Rákóczi Ferencz Római Katolikus Teológiai Líceum diákja. Megyei és országos első helyezéseket ért el különböző tantárgyversenyeken, cikkeket ír és saját műsora is van a Marosvásárhelyi Rádióban „Dalma kérdez” címmel.

Máté Dalma koraszülöttként kezdte életét majd egy csecsemőkori agyvérzés következtében tetraparézissal diagnosztizálták. Ez kényszerítette kerekesszékbe az egyébként örökmozgó, életvidám lányt. 

Álma megvalósulásában segíthet a spanyolországi műtét. Aki teheti, az bármilyen kis összeggel hozzájárulhat ehhez. Dalma Mosolya Egyesület bankszámlaszáma: RO46BTRLRONCRT0524106901.

📷 Máté Dalma FB oldala

Ajánlott bejegyzések

A Titán nyerte meg A Dal 2023-t

krakoczi

Zsúfolásig telt állomásra futott be a zarándokvonat

krakoczi

Végre kinyitott a szovátai sípálya

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben