fbpx
Közélet Közigazgatás Megye

Politikai játszmákra használja tisztségét a prefektus

✍️ Rákóczi Kinga

Egy hét alatt Marosvásárhely Polgármesteri Hivatalának több közigazgatási döntését is megtámadta, az ideiglenes jelleggel kinevezett prefektus, pusztán azért, hogy a Nemzeti Liberális Párt Maros megyei szervezetének vitatott politikai érdekeit szolgálja, illetve, hogy minden eszközzel akadályozza a helyi városvezetés tevékenységét – figyelmeztet közösségi oldalán Kovács Mihály Levente az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke.

Megkeresésünkre a politikus elmondta, összehangolt politikai támadásról van szó. A liberálisok arra használják fel a kormánybiztosi tisztséget és a prefektusi intézményt, hogy hiteltelenítsék a városvezetést.

„Úgy tesznek mintha semmi sem történt volna. Egy ellopott kampánystart után teljesen ellentmondásos megnyilvánulásaik vannak. Bejelentik, hogy elégedetlenek a Soós adminisztrációval, de foggal körömmel ragaszkodnak az alpolgármesteri tisztséghez.”

A prefektus a közigazgatási bíróságon támadta meg azt a polgármesteri rendeletet, amellyel a városvezető visszavonja a liberális alpolgármester jogköreit. Ellentmondás és logikai bukfenc az amit csinálnak – mondja Kovács Levente.

„Elégedetlenek a városvezetéssel, de minden megvalósított beruházás átadásán ott tetszeleg a liberális alpolgármester. Majd egy olyan tanácshatározatot támadnak meg, amelynek a kidolgozásában részt vettek, és saját alpolgármesterükkel együtt meg is szavaztak a liberális tanácsosok.”

A taxizási engedélyek kiváltására vonatkozó tanácshatározatról van szó. Ciprian Dobre azt követően hívta találkozóra a taxis társaságok képviselőit, miután a városi tanács már elfogadta a tervezetet. Később, személyes közösségi oldalán és a Prefektusi Intézmény oldalán is tájékoztatta a közvéleményt, hogy megtámadja a határozatot.

„A törvényesség ellenőrzése mögött egy összehangolt politikai támadás van, erre használják fel a prefektusi intézményt”

– hangsúlyozza Kovács Levente, aki portálunknak elmondta, az RMDSZ parlamenti képviselői és szenátorai által jelzik a kormánynak, hogy Maros megyei képviselőjük úgy véli, a Nemzeti Liberális Párt székhelye megegyezik a Prefektusi Hivatal székhelyével. Kovács Levente kijelentette,

„jobb lenne, ha Ciprian Dobre a törvény által megszabott keretek között végezné a munkáját és nem feledkezne meg arról, hogy ideiglenesen tölti be a tisztséget.”

A politikus szerint azt kell megvizsgálni, hogy Ciprian Dobre csupán a tisztségével él vissza, vagy hivatali visszaélést követ el. Véleménye szerint megnyilvánulásaival utóbbira hajaz.

Ajánlott bejegyzések

Úriemberek (és hölgyek) ha tekernek….

zkadar

Az átlagosnál melegebb novemberünk lesz

Rákóczi Kinga

Fél óra alatt kétszer rengett a föld Romániában

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben