fbpx
Közélet Közigazgatás Megye

Politikai játszmákra használja tisztségét a prefektus

✍️ Rákóczi Kinga

Egy hét alatt Marosvásárhely Polgármesteri Hivatalának több közigazgatási döntését is megtámadta, az ideiglenes jelleggel kinevezett prefektus, pusztán azért, hogy a Nemzeti Liberális Párt Maros megyei szervezetének vitatott politikai érdekeit szolgálja, illetve, hogy minden eszközzel akadályozza a helyi városvezetés tevékenységét – figyelmeztet közösségi oldalán Kovács Mihály Levente az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke.

Megkeresésünkre a politikus elmondta, összehangolt politikai támadásról van szó. A liberálisok arra használják fel a kormánybiztosi tisztséget és a prefektusi intézményt, hogy hiteltelenítsék a városvezetést.

„Úgy tesznek mintha semmi sem történt volna. Egy ellopott kampánystart után teljesen ellentmondásos megnyilvánulásaik vannak. Bejelentik, hogy elégedetlenek a Soós adminisztrációval, de foggal körömmel ragaszkodnak az alpolgármesteri tisztséghez.”

A prefektus a közigazgatási bíróságon támadta meg azt a polgármesteri rendeletet, amellyel a városvezető visszavonja a liberális alpolgármester jogköreit. Ellentmondás és logikai bukfenc az amit csinálnak – mondja Kovács Levente.

„Elégedetlenek a városvezetéssel, de minden megvalósított beruházás átadásán ott tetszeleg a liberális alpolgármester. Majd egy olyan tanácshatározatot támadnak meg, amelynek a kidolgozásában részt vettek, és saját alpolgármesterükkel együtt meg is szavaztak a liberális tanácsosok.”

A taxizási engedélyek kiváltására vonatkozó tanácshatározatról van szó. Ciprian Dobre azt követően hívta találkozóra a taxis társaságok képviselőit, miután a városi tanács már elfogadta a tervezetet. Később, személyes közösségi oldalán és a Prefektusi Intézmény oldalán is tájékoztatta a közvéleményt, hogy megtámadja a határozatot.

„A törvényesség ellenőrzése mögött egy összehangolt politikai támadás van, erre használják fel a prefektusi intézményt”

– hangsúlyozza Kovács Levente, aki portálunknak elmondta, az RMDSZ parlamenti képviselői és szenátorai által jelzik a kormánynak, hogy Maros megyei képviselőjük úgy véli, a Nemzeti Liberális Párt székhelye megegyezik a Prefektusi Hivatal székhelyével. Kovács Levente kijelentette,

„jobb lenne, ha Ciprian Dobre a törvény által megszabott keretek között végezné a munkáját és nem feledkezne meg arról, hogy ideiglenesen tölti be a tisztséget.”

A politikus szerint azt kell megvizsgálni, hogy Ciprian Dobre csupán a tisztségével él vissza, vagy hivatali visszaélést követ el. Véleménye szerint megnyilvánulásaival utóbbira hajaz.

Ajánlott bejegyzések

Szerződés már van Marosvásárhely körgyűrűjére!

zkadar

Március 15-e Marosvásárhelyen: a Kossuth kiflitől a Csík zenekar koncertjéig

Szász Cs. Emese

Népszámlálás: autóbuszos mobil összeíró pontok Marosvásárhelyen

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben