fbpx
Ajánló Tanügy

Görög istenek a Sapientián

✍️ Kádár Attila

Zeusz, Poszeidón, Dionüszosz – csak néhány mitológiai alak azok közül, akikkel találkozni lehet november 10-én a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi gólyabálján.

A Sapientia marosvásárhelyi karának egyik legrégibb rendezvénye a gólyabál, ugyanis az egyetem 2001-es megalakulása óta rendezik. Az első években még a tanárok szervezték az első éveseknek, ma már a Hallgatói Önkormányzat szervezi a gólyáknak.

Fotó: Szabó Hunor, 2011

Idén is minden szakot négy-négy gólya képvisel. A csapatok feladata, hogy egy ötperces tematikus előadást mutassanak be, melyet egy rövid csapatbemutató előz meg. Ezenkívül a gólyabál folyamán különböző kihívásokon is összemérik majd ügyességüket, ezeket pontozza majd a zsűri, az előadás és a szakbemutató mellett. A Sapientiás gólyabál célja nem az, hogy Mr. és Mrs.-t válasszanak, mint a középiskolákban, hanem a feladatokkal felmérik a csapatok kreativitását, talpraesettségét, bátorságát, spontaneitását.

Fotó: Sebő Zsolt, 2022

Az idei téma a Dodekatheon, amely a 12 görög istenséget takarja. Az eseményen minden szak egy-egy görög istent mutat be egy vicces, tematikus előadás keretein belül, ezt követően szakbemutatókra kerül sor: kilenc szak mutatja majd be, hogy miért is érdemes az általuk választott szakra járni.

A plakát: Mihálydeák Máté

A rendezvénynek idén a Mihai Eminescu Művelődési Ház ad otthont, ahol mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény 17 órakor kezdődik, a belépő 15 lej. A gólyabál természetesen bulival fejeződik be, a Jazz&Blues Club Bunkerében 22 órától várják a bulizni vágyókat.

Ajánlott bejegyzések

Első alkalommal szervezik meg Marosvásárhelyen a Maros megyei ízek és hagyományok fesztivált

Rákóczi Kinga

Sportparkot avattak a Ligetben (fotógaléria a cikkben)

Rákóczi Kinga

A pótérettségin résztvevők alig negyede volt sikeres

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben