fbpx
Gazdaság Közélet Közigazgatás Megye Ország

A repülőtér, a kórházak, szociális intézmények is nehéz helyzetbe kerülnek a kormány megszorító intézkedései miatt

✍️ Rákóczi Kinga

A kormány újabb változtatást eszközöl a nemrég elfogadott intézkedéscsomagon, ami jelenlegi formájában nagymértékben korlátozza az önkormányzatok tevékenységét. 

A módosított változat tervezetét, akárcsak az előző alkalommal homály fedi, ugyanis nem világos, hogy mi változik.

Az adótörvénykönyv módosításáról, a jelenlegi adórendszerről és az adójogszabályokról tárgyaltak ma azon a rendezvényen, amelyet a Maros Megyei RMDSZ és Kolcsár Károly parlamenti képviselő szervezett a Kultúrpalota kistermében. A megbeszélésen részt vettek a megyei adóhatóság szakemberei és a különböző területeken tevékenykedő vállalkozók, könyvelők.

Kolcsár Károly: „2017 óta 456-szor változott az adótörvénykönyv”

📷 Gáspár Attila

Most újabb módosításra készül a kormány. Kolcsár Károly szerint, az adótörvénykönyv jelenlegi formájában ellehetetleníti a vállalkozásokat. A felmerülő kérdésekre kívántak válaszokat adni a meghívott szakemberek segítségével.

Amikor az első tervezett megjelent, akkor a legnagyobb gondnak az látszott, hogy a megszűnés veszélye fenyegeti a kulturális intézményeket. Ez időközben módosult, de a korlátozások miatt most az eseményszervezők tevékenységét lehetetlenítik el. A rendelet ugyanis előírja, hogy év végéig az önkormányzatok nem fizethetik ki a számlákat, nem támogathatnak eseményeket és nem szervezhetnek rendezvényeket.

Ajánlott bejegyzések

Újabb sikeres szívátültetés Marosvásárhelyen

krakoczi

Enyhén csökken a betegek száma a megyében

krakoczi

Tőlünk függ az erős érdekképviselet

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben