fbpx
Közigazgatás Sport

Nemzetközi szabványoknak megfelelő létesítmény lesz a műjégpálya

✍️ Rákóczi Kinga

Gőzerővel folynak a munkálatok a ligeti sportpálya másfél évtizeddel ezelőtt elkezdett korszerűsítésének véglegesítésére – jelentette be közösségi oldalán Soós Zoltán polgármester.

A létesítményt adminisztráló Mureșul Sportklub igazgatója, Cosmin Pop portálunk megkeresésére elmondta, a Nemzetközi Jégkorongszövetség követelményeihez igazítják a korcsolyapálya öltözőit, és cserélik azokat az elemeket, amelyek az évek során megrongálódtak.

Az építkezés megkezdésére augusztus 23-án kapta meg a parancsot a cég. Akkor indult az építőtelep szervezés. A tulajdonképpeni munkálatokat szeptemberben kezdte el a kivitelező

10 évig tartó huzavona után sikerült tisztázni a telekviszonyokat

Amint arról beszámoltunk, a helyi önkormányzat egy 10 évig tartó huzavona után, 2021-ben állami közvagyonba adta át a létesítmény alatti telket. Erre azért volt szükség, hogy a fejlesztési minisztérium zöld utat adhasson a 15 évvel ezelőtt elkezdett korszerűsítési munkálatok befejezésére. 

A kormány 38 millió lejes összeget hagyott jóvá erre a célra – emlékeztet FB bejegyzésében Soós Zoltán polgármester. 

A Muresul Sportklub igazgatója, Cosmin Pop közölte, igéretek szerint a multifunkcionális létesítményt jövő évben befejezik és ezt követően több sportág versenyzői vehetik birtokba azt.  

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhelyi uralom a tekézők U23-as bajnokságán

zkadar

Bővültek az állatkert szolgáltatásai

Rákóczi Kinga

Online oktatásra térhet át néhány iskola

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben