fbpx
Egészségügy Közélet Megye Szociális

Folytatják a tiltakozást az egészségbiztosító pénztár alkalmazottai

✍️ Rákóczi Kinga

Első körben egyórásra csökkentették az ügyfélszolgálatot, majd minden délben sztrájkőrséget állnak a Maros Megyei Egészségbiztosító Pénztár udvarán. A tiltakozással azt szeretnék elérni, hogy a törvényhozás fogadja el az általuk javasolt bérezési törvényt.

Ferencz Zsuzsanna, az intézmény szakszervezeti elnöke portálunknak elmondta, amikor meghirdették ezt a tiltakozást, értesítették a prefektusi hivatalt és más hatóságokat is, de senki nem kereste fel őket.

Az a lényeg hogy Bukarestben a kormányhivatalok lássák azt, hogy ezért a fizetésért tarthatatlan a helyzet. Kevesen vannak, sokat dolgoznak. Utoljára 2017-ben emeltek fizetéseket, 2018-ban visszavágták – nyilatkozta az érdekvédelmi képviselő.

„Azért nem vonultunk ki a prefektúra elé, mert nem szeretnénk felfordulást, civilizáltan megpróbálunk tiltakozni”

A családorvosok korábban közleményben jelezték, hogy támogatják az egészségbiztosító pénztár alkalmazottainak tiltakozását, de Ferencz Zsuzsanna szerint nem tudni, hogy meddig.

Egyelőre támogatnak, de mindenkinek a zsebére fog menni a tiltakozásunk. Nem valószínű hogy hosszú távon jó lesz nekik, szerintem ez senkinek sem jó – hangsúlyozta a szakszervezeti vezető.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen értesüléseik vannak a Bukarestben zajló tárgyalásokról, az érdekvédelmi elmondta, egyelőre nagyon kevés tárgyalás volt, ők is várják a tájékoztatást.

Hangsúlyozta, nem tiltakozni szeretnének, azt szeretnék, hogy ha Bukarestben aláírnák azt a törvényjavaslatot, ami rendezné a helyzetüket. A további lépésekre vonatkozó döntést a fővárosi szakszervezetektől várják. A jelenleg zajló tiltakozó akciót november végéig hirdették meg.

interjú Ferencz Zsuzsanna szakszervezeti vezetővel

Ajánlott bejegyzések

Vasárnap Bethlen-szobor avatás, online és tévében!

zkadar

Kié lett a Vastaps-díj a Nemzetiben?

Szász Cs. Emese

Lebontják az Azomureș egyik vízhűtő tornyát

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben