fbpx
Környezetvédelem Közélet Közigazgatás Szociális Társadalom

November elsejétől eltűnnek a város területéről a Lime cég elektromos rollerei

✍️ Rákóczi Kinga

Tél idejére felfüggeszti szolgáltatásait a Lime, és visszavonja a város területéről a bérelhető elektromos rollereket. A Bolt rollerei továbbra is rendelkezésre állnak – tudtuk meg Călin Leușteantól a cég mikromobilitási menedzserétől. Azokat az időjárás függvényében hagyják forgalomban.

A környezetkímélő, alternatív közlekedési eszközök használata több alkalommal elégedetlenséget váltott ki a marosvásárhelyiek körében. Bár törvény tiltja, bérlőik sok esetben a járdán közlekedtek, majd szanaszét hagyták a rollereket a város utcáin.

Nemegyszer a Poklos patak medrébe dobták őket

A rollerek törvénytelen parkolását jelentheti ugyan a lakosság, de mivel ezt körülményesnek találják, legtöbbször megelégszenek azzal, hogy a közösségi oldalakra feltöltött fényképeken jelzik az eseteket.

Felkerestük a Lime cég logisztikai igazgatóját, Alexandru Comant, akitől megtudtuk, hogy a tilosban parkolt vagy a közlekedést akadályozó rollereket a Lime alkalmazás segítségével vagy a cég honlapján található formanyomtatvány kitöltésével lehet jelezni. Ezeken a platformokon havi egy lakossági panasz érkezett – mondta el az igazgató.

Jövő évben, amikor a Lime újra forgalomba állítja az elektromos rollereket, meghirdetnek egy telefonszámot is, amelyen a lakosság panaszt tehet

Călin Leuștean, a Bolt cég mikromobilitási menedzsere portálunk megkeresésére elmondta, hasonlóképpen lehet eljárni esetükben is. Mobiltelefonra letöltött alkalmazáson vagy a cég honlapján jelezhetik a szabálytalanságot, ők pedig a legrövidebb időn belül igyekeznek orvosolni a helyzetet.

A Bolt nevelő jellegű kampányt indít. Amennyiben valaki felállít egy eldőlt rollert, a jármű megköszöni azt.

Mindkét szolgáltató közölte, eddig az 112-es egységes segélyhívón is jelezték a lakosok, ha szabálytalanságot észleltek. Ez esetben a hívást a központból a Helyi Rendőrséghez irányították. A Helyi Rendőrség vezetője, Raul Matiș portálunknak elmondta, ők felszólították a szolgáltató helyi képviseletét, hogy 24 órán belül szedje össze a szóban forgó rollert.

A Városi Tanács 2022-ben elfogadott határozata értelmében az üzemeltetőnek gondoskodnia kell arról, hogy a rollerek ne heverjenek szanaszét a városban. A szabályzat szerint, ellenkező esetben a cég büntethető, de a hatóságoknak joguk van arra is, hogy a tilosban hagyott rollert elszállítsák.

Ajánlott bejegyzések

Módosul két autóbuszjárat útvonala

krakoczi

Új lakásokat adtak át Marosvásárhelyen

krakoczi

Indul a banzáj – elrajtolt a Vásárhelyi Forgatag

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben