fbpx
Közélet Közigazgatás Szociális

Előbb a terelőutat adják át, utána üzemelik be a buszsávot

✍️ Rákóczi Kinga

Erről biztosította a marosvásárhelyieket Soós Zoltán, egy a közösségi oldalon közzétett videóüzenetben. 

A polgármester csúcsforgalomban ült autóba, hogy ellenőrízze a Dózsa György út korszerűsítési munkálatait és forgalmi viszonyokat. Videóüzenetében válaszolt ugyanakkor az ezzel kapcsolatos lakossági kérdésekre. 

Több mint egy évig tartott a munkálatok elkezdésének engedélyeztetése

Soós Zoltán elmondta, azért nem kezdték el tavasszal a munkálatokat, mert egy hosszas engedélyeztetési folyamat előzte meg azt. A megszerzett engedélyek birtokában, szeptemberben írták alá a kivitelezési szerződést, utána kapott zöld utat a Dózsa György utca korszerűsítése és a forgalom átalakítása.

Amennyiben a munkálatokat nem kezdték volna el, a város elveszíti a célirányos uniós támogatást

A 3,87 km-es szakasz korszerűsítése 52,5 millió lejbe kerül. Részben EU-s, részben helyi költségvetési forrásokból

Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a beruházás értéke a mi városunkban marad, hiszen helyi cégek nyerték meg a pályázatot, ezért az 52 millió lej a Vásárhelyi gazdaságba lesz visszaforgatva” – mondja a polgármester.

A Dózsa György utcai munkálatokkal egyidőben megkezdődött a városi forgalom átalakítása is. Az önkormányzat tavaly megrendelt egy közlekedési tanulmányt, amelyben, a megbízott kolozsvári cég, javaslatokat tett a marosvásárhelyi forgalom optimalizálására. Több utcát egyirányúsítottak. 

Soós Zoltán: négy fontos előnye van ennek a projektnek

Az egyik, nyilván a buszsávok építése, ami csak akkor lesz beüzemelve amikor a terelőút is átadódik, biciklisávok építése, ezáltal csökken az autósforgalom. Mindez javítja a város levegőjének a minőségét. 

Amennyiben a jelenlegi forgalmi változások beválnak, megtartják őket – teszi hozzá a polgármester. 

Ajánlott bejegyzések

Világbajnokságon játszott a marosvásárhelyi sakkedző!

zkadar

Hétvégén nyílik Maros megye egyetlen sípályája

zkadar

Mester és tanítványa a világ tetején!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben