fbpx
Baleset Egészségügy Megye Uncategorized

Kórházba került több, az Azomures területén dolgozó személy

Az egyik beteg rokonaitól származó információink szerint, családtagjuk állapota válságos, őt pénteken, helikopterrel szállítják a nagyváradi kórházba.

A vegyipari kombinát vezetősége közleményben reagált a hírre, elismerve, hogy valóban a gyár területén dolgoztak azok a személyek, akik légúti megbetegedésre utaló tünetekkel kerültek kórházba. Fontosnak tartották ugyanakkor kiemelni, hogy a betegek egyike sem az Azomures alkalmazottja.

Egy alvállalkozó dolgozóiról van szó, akik a telephely egyik gyártósorán végeztek munkálatokat

Pontos információink nincsenek arról, hogy hány személy került ilyen helyzetbe. Egyes értesülések szerint számuk meghaladja a 20-at.

Az orvosok szerint valami mérgező anyag került a páciensek tüdejébe, ez okozta az enyhébb vagy súlyosabb gondokat, azonban még nem sikerült azonosítani annak a típusát

A kombinát vezetősége közölte, kapcsolatba léptek már a betegeket kezelő orvosokkal és minden szükséges információt a rendelkezésükre bocsátottak. Tájékoztatták őket a szóban forgó berendezés működési technológiáiról, annak érdekében, hogy az orvosok tudják összevetni az adatokat a kórlapon szereplőkkel.

A hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben

Valamennyien október 8. és 10-e között végeztek munkálatokat a kombinátnak azon a részén, a betegség tünetei csak október 12. után jelentek meg – állítja az Azomures vezetősége. Hozzáteszik, a munkavégzés ideje alatt nem jelezték, hogy bárki is véletlenül belélegzett volna veszélyes anyagokat.

Ajánlott bejegyzések

Egy halott, tizenkét sérült: kamionnal ütközött egy kisbusz Kibéden

László Portik

Nem törlesztette Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala a szociális szolgáltatásokat nyújtó civilek szervezetekkel szemben felhalmozott adósságát

Noémi

Nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben