fbpx
Ajánló Közélet Kultúra

25. alkalommal szervezik meg a Bernády Napokat

A dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány rendezvénye október 16-27. között zajlik.

A fiatalabb korosztály sport- és tematikus vetélkedőkön méretkezhet meg, míg a művészetkedvelők számára kiállításokkal, dokumentum-bemutatóval egybekötött előadással és színvonalas gálaesttel készül az alapítvány.

A rendezvénysorozat október 16-án, a Maros Megyei Múzeummal közösen szervezett Városunk szobrai online vetélkedővel kezdődik. Nem marad el a nagy népszerűségnek örvendő sportvetélkedő sem, Vita Csaba testnevelő tanár irányításával, október 24-25-én, a Szász Adalbert Sportiskolánál.

Október 26-án, a hivatalos megnyitó alkalmából, A Marostól a Niagaráig – tárgyak Bernády György hagyatékából kiállítással egybekötött előadás során újabb érdekességeket tudhatnak meg Bernádyról a jelenlevők, Orbán János történész tolmácsolásában.

Október 27-én avatják a felújított Bernády parkot

Ezt követően, a Bernády Házban kerül sor a Művészeti Líceum diákjainak kiállításmegnyitójára, valamint a vetélkedők résztvevőinek díjazására.

A hagyományokhoz híven, a rendezvénysorozatot záró gálaest 18 órakor kezdődik, a Kultúrpalota nagytermében. A Bernády-emlékplakett átadása után fellép az est díszvendége, Szinetár Dóra, Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, aki Csinálom a fesztivált! című egyéni műsorát adja elő, Bolba Tamás zongorakíséretével.

A gálaestre jegyet igényelni telefonon (0265 266 855) vagy személyesen lehet a Bernády Házban (Horea u. 6 szám) hétköznapokon 9 – 17 óra között, október 16-tól, hétfőtől kezdődően. (közlemény)

Ajánlott bejegyzések

A gyógyszertárakban hiánycikk a védőmaszk

krakoczi

Szabályozzák az elektromos hajtányozást

zkadar

Szemétszállítás nélkül marad Marosvásárhely?

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben