fbpx
Környezetvédelem Közélet Közigazgatás Megye

Forgalomkorlátozást vezetnek be a kombinát vízhűtő tornyának bontása idejére

Közbiztonsági okokból az Azomures körüli forgalom korlátozásáról döntött a marosvásárhelyi sürgősségi helyzetek bizottsága. 

Szeptember 28-án 17:30 és 18:15 között a Metro bevásárlóközpontnál található körforgalomtól terelik az autós forgalmat. A helyszínen a közlekedési rendőrség, a csendőrség és helyi rendőrség egységei felügyelik a rendet. 

A torony bontása belső robbantással történik és a tervek szerint 17 óra 45 perckor kerül erre sor

17:30 és 18:15 között a vasúti forgalomban is lehetnek korlátozások, ugyanebben az időintervallumban a városi autóbuszjáratok is kerülő úton közlekednek. 

A toronybontás idejére a Promenada Mall parkolójában is irányított lesz az autós és gyalogos forgalom, a Rompetrol benzinkút alkalmazottai sem közlekedhetnek. 

A robbantás néhány másodpercet tart, egy porfelhő látszik majd, ami az időjárási viszonyok függvényében oszlik el a levegőben

A kombinát vezetősége biztosítja a lakosságot, hogy a szerkezet dőlésszöge a gyár udvara felé irányított, a biztonsági körzet hozzávetőleg 200 méter. 

Az Azomures arra kéri a lakosságot, hogy valós veszélyhelyzet esetén tárcsázzák az 112-es segélyhívót (közlemény) 

Ajánlott bejegyzések

Úriemberek (és hölgyek) ha tekernek….

zkadar

Vegyikatasztrófa-elhárítási gyakorlat Marosvásárhelyen

Rákóczi Kinga

Kivitelezhető az óraszámcsökkentés

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben