fbpx
Ajánló Életmód Kultúra Megye

Vármezőről új helyszínre költözik a Hőlégballon Parádé

Fotó: Facebook/ Transylvania Hot Air Balloon

Új helyszínen, minden eddiginél változatosabb programmal, és a megszokott emlékezetes pillanatokkal vár Erdély legrégebbi hőlégballon fesztiválja, a tizenhetedik kiadásához érkező Hőlégballon Parádé szeptember 22–24. között várja az érdeklődőket.

A határon innenről és túlról érkező hőlégballonosok – szám szerint tizenöten – ezúttal nem Vármezőn, hanem a szintén Maros megyében található Nyárádköszvényes (Mătrici) szomszédságában sorakoznak fel, a Fő útról könnyen megközelíthető helyen. A település a Nyárád jobb partján, Marosvásárhelytől 28 km-re északkeletre, Deményházától 5 km-re fekszik.

A szervezők közleményben hangsúlyozzák: a rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújt a családnak. Noha a hőlégballonok önmagukban is látványosak, a velük való repülés varázsa semmihez sem fogható.

Annak érdekében, hogy minél többen részesülhessenek ebből az élményből, a szervezők idén kétféle repülési lehetőséget biztosítanak: sétarepülést (előzetes regisztrációhoz kötött, és 20 – 60 percet tart),  függeszkedő repülést (a helyszínen is lehet jelentkezni, 5-15 percet tart).

Külön kiemelik: tekintettel arra, hogy a hőlégballonozás rendkívül időjárásfüggő – a feltételek a felszálláshoz általában kora reggel vagy késő este ideálisak –, a szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát, és felhívják a figyelmet, hogy az eladható jegyek száma limitált.

A függeszkedő repülésre minden nap 17 óra után kerül sor, amennyiben a szélviszonyok is megfelelőek. A hőlégballonok több tíz méter magasra is felemelkednek, ahonnan csodálatos kilátást kapunk Nyárádköszvényes környékére. Mindkét repüléshez fontos elolvasni a Hőlégballon Parádé szabályzatát, amelyben minden részletre kitérnek a szervezők.

Azoknak is érdemes kilátogatniuk Nyárádköszvényesre, akik csak bámészkodni szeretnének, hiszen lesz kézműves vásár, bábelőadás, táncoktatás, arcfestés, vidámpark, tombola és tűzoltó bemutató. A gyerekeknek kézműves és cserkész foglalkozásokkal, továbbá koncertekkel is készülnek. Kár lenne kihagyni Mister Nicu szombat délutáni gyermekelőadását vagy a Kelekótya együttes fellépését. A 2001-ben alakult zenekar saját szerzemények mellett a gyermekirodalom legszebb megzenésített darabjaival lép színpadra. Elsődleges céljuk, hogy az élő előadásmód átütő erejével közvetítsék a magyar irodalom – Kányádi, Weöres, József Attila és mások – műremekeit.

A 17. Hőlégballon Parádé záró zenekara pedig nem más, mint a magyarországi Parno Graszt együttes. Az eseményre való belépés jegyhez kötött, a jegyet a helyszínen lehet megvásárolni 20 lejért.

Ajánlott bejegyzések

Méhnyakrákszűrés a plázában. Három napra a Shopping Citybe költözik a mozgó szűrőközpont

Szász Cs. Emese

Leszünk-e elegen?

zkadar

Finom vegyes eredmények a képességvizsgán

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben