fbpx
Ajánló Közélet Kultúra Megye Társadalom

Kettős évfordulót ünnepelt a marosvásárhelyi katolikus egyházkzöség

A 2023-as év kettős évfordulót hozott a Keresztelő Szent János Plébánia életébe: 700 éve, 1323-ban említették először név szerint az egyházközség plébánosát, Nagy Szabó Ferenc emlékíró 400 éve, 1623-ban építette fel lakóházát, a jelenlegi plébániaépületet. A különleges kettős ünnepről szólt a szeptember 16-ai szombat az egyházközség életében.

A szombati ünnepi program már 10 órakor elkezdődött a vendégek fogadásával, délelőtt még  dr. Tamási Zsolt József tartott előadást, a 700 éves mérföldkőről, vagyis a marosvásárhelyi római katolikus egyház történetéről.

11.30-tól ünnepi szentmisén lehetett részt venni, a marosvásárhelyi származású és a Keresztelő Szent János plébánián korábban szolgáló papok részvételével zajlott az igehirdetés. Délután a 400 éves mérföldkőről dr. Győrfi Zalán tartott előadást, Nagy Szabó Ferenc, az „első magyar polgárkrónikás” címmel. A nap pedig a Múltidéző parányi tárlat című kiállítás bemutatójával zárul, amit Barabás Kisanna mutatott be az érdeklődőknek.

Ajánlott bejegyzések

Bekerült a Székely himnusz a Magyar Értéktárba, hungarikum is lehet

Szász Cs. Emese

Pár pillanatig nem volt prefektus Mara Togănel

zkadar

Elektronikai hulladékgyűjtés Marosvásárhelyen

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben