fbpx
Közélet Közlemény

Tartozások miatt csökkentik a víznyomást

A marosvásárhelyi AQUASERV 2023. szeptember 12-19. között 13 lakótársulat esetében, a Vállalattal szembeni hátralékok miatt, a jogszabályi előírásokban meghatározott minimumra kénytelen csökkenteni az ivóvízszolgáltatást. Az érintett tulajdonosi egyesületek 1.395.000 lej feletti adósságot halmoztak fel, legalább 90 napos késedelemmel.

Ezt a rendkívül kellemetlen döntést csak az összes korábbi jogi lépés megtétele után hozták meg, miután megpróbálták behajtani a tulajdonosi egyesületek tartozásait. Tekintettel arra, hogy ezek az egyesületek nem tettek kellő erőfeszítést az adósságcsökkentés érdekében, kénytelenek vagyunk a szélsőséges intézkedéshez folyamodni a vízhozam jogszabályban meghatározott minimumra történő csökkentéséről, a hatályos jogszabályokat (51/2006. törvény és 241/2006. törvény) maradéktalanul betartva,

Azon tulajdonosi társulások listája, amelyek esetében az ivóvíz mennyiségének a jogszabályban meghatározott minimumra csökkentését eszközölik:

Az ivóvíz mennyiségének, a jogszabályban előírt minimumra csökkentése, új adósság felhalmozódásának megakadályozása és a fennálló tartozások behajtása érdekében szükséges. Ez a két cél feltétele az AQUASERV szolgáltatásainak fejlesztéséhez, a Delegációs Szerződés által vállalt feltételeknek megfelelően és kellő minőségi szinten.

Az Egészségügyi Minisztérium 1. sz. 119/2014. 22. bek. 2, az art. 25. bek. 5. pontja alapján felhívjuk azon zónák lakosságát, ahol az ivóvíz mennyiségét a jogszabályi előírásokban meghatározott minimumra fogják csökkenteni, hogy biztosítsák a fiziológiai szükségletek kielégítésére, a személyi higiéniára és az ételkészítésre elegendő mennyiségű vízkészletet.

Aquaserv R.T. Vállalat
X

Ajánlott bejegyzések

Soós Zoltán: Városunk megjelent a nagyszabású sportversenyek térképén

Szász Cs. Emese

Ingyen kipróbálható a kedden bemutatott busz

Rákóczi Kinga

Győzelem ajándékképpen

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben