fbpx
Közélet Szociális Tanügy

Nemsokára megkezdik a Szülőföldön magyarul támogatások átutalását

Szeptember negyedikén indul a megemelt összegű, bruttó 100 ezer forint értékű oktatási-nevelési és hallgatói támogatás utalása – közölte a Magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság az MTI-vel.

Erre azok a Magyarország határain kívül élő magyar gyerekek és fiatalok jogosultak, akik tanulmányaikat magyar nyelven végzik.

A státustörvény alapján a 2002/2003-as tanévtől biztosítja az oktatási-nevelési támogatást a magyar állam

A Szülőföldön magyarul program célja, hogy ösztönözzék a Magyarország határain kívül élő szülőket, hogy gyermekeiket magyar oktatási intézménybe írassák, hisz azok a gyermekek, akik magyar óvodába, iskolába járnak, sokkal nagyobb eséllyel tartják meg magyar identitásukat.

A program keretében, évente mintegy 220 ezer magyar gyermek és fiatal részesül oktatási-nevelési, valamint hallgatói támogatásban

A juttatás összege a korábbi évi bruttó 22 400 forintról évi bruttó 100 ezer forintra emelkedett valamennyi korcsoport számára. Hétfőn a szlovákiai támogatások első ütemének utalásával kezdődik a program és a következő hetekben több ütemben valamennyi külhoni régióba megérkezik – áll a közleményben.

Ajánlott bejegyzések

Dolgoznak a stadionnál a Ligetben – de ezt eddig is tudtuk…

zkadar

Mélyszegénységben élő családok számára gyűjtenek adományokat

Rákóczi Kinga

Hamarosan indul a bölcsődeépítési program

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben