fbpx
Ajánló Közélet

Politikamentes beszélgetések a beugróban

Az RMDSZ Marosvásárhelyi szervezete az idei Vásárhelyi Forgatagon önálló programsorozattal jelentkezik a Beugró by RMDSZ elnevezésű sátorral.

Láttatni szeretnék a politikus mögötti embert, mondta el a rendezvény megnyitóján Kovács Mihály Levente, az RMDSZ Marosvásárhelyi szervezetének elnöke.

Emberközpontú szervezet

Kovács Mihály Levente szerint fontos az, hogy eltérjenek a „kosztümös válaszoktól” és körülöleljenek olyan témákat, amelyek igenis foglalkoztatják az embereket. Felkutatni, hogy a közösségnek mire van szüksége. Meg szeretnék mutatni a szervezet emberközpontúságát és esélyt adni a személyes találkozásokra és kötetlen beszélgetésekre.

Tabutémákat feszegetnek

Frunda Csenge az marosvásárhelyi tanács RMDSZ frakciójának vezetője ismertette a rendezvénysátor programját, felhívva a figyelmet azokra az előadásokra, amelyek nagy érdeklődésre tarthatnak számot. Mint mondta, tabutémákat is feszegetnek majd, pontosan azért, hogy a közösséget foglalkoztató és aktuális témákat tárgyaljanak.

Politikamentesen próbálnak megközelíteni közérdeklődésre számot tartó témákat

Portik Vilmos alpolgármester, a Forgatag egykori főszervezője, közölte, nem tud nem gondolni arra, hogy 10 évvel ezelőtt nagyon nem így nézett ki a rendezvény. Az RMDSZ ilyen formában nem volt jelen az eseményen, a mostani elképzelés pedig azért jó, mert megpróbálják politikamentesen megközelíteni azokat a nagyon aktuális problémákat, amelyek megoldásra várnak. Ilyen például a kábítószer-fogyasztás vagy a kulturális intézmények sorsa.

Emberközelben a mesterséges intelligencia

A Beugróban panelbeszélgetésekkel, mesterséges intelligencia által rajzolt képkiállítással, kávéfőzési bemutatóval, és egy több, mint 300 éves recept alapján elkészített sütemény kóstolójával is várják az érdeklődőket.

A kisebbek kipróbáhatják az óriás jengát és a Legendárium rajzfilmsorozat új részeit tekinthetik meg.
Szombaton két helyszínen zajlanak a városi szervezet eseményei, a Vásárhelyi Forgataggal és az 112 kávézóval közös szervezésben az Enescu utca is csatlakozik a programkavalkádhoz.
Részletes program: ITT.

Ajánlott bejegyzések

Forgalomkorlátozást vezetnek be a kombinát vízhűtő tornyának bontása idejére

Rákóczi Kinga

Szekér hadművelet 2.0

Rákóczi Kinga

Közel 400-an tekertek egy jó célért Marosvásárhelyen

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben