fbpx
Ajánló Közélet Kultúra

Kenyérszenteléssel egybekötött Szent István napi ünnep Marosvásárhelyen

A hagyományokhoz hűen idén is kulturális műsorral és kenyérszenteléssel ünneplik Szent István király és a keresztény magyar államalapítás emléknapját Marosvásárhelyen augusztus 20-án, vasárnap.

A 19 órától kezdődő eseményt a Nyári Színházban az immár hagyományossá vált forgatóköny szerint szervezi a Pro XXI. Sport és Kulturális Alapítvány, valamint az RMDSZ Marosvásárhelyi szervezete – tudtuk meg a rendezvény főszervezőjétől, Cseh Gábortól.

 A kulturális program a Csillagfény Néptáncegyüttes nyárádmenti és kalotaszegi néptáncaiból, népdalokból és ünnepi beszédekből tevődik össze. A rendezvény fénypontja az Eldi Pékségnek köszönhetően az óriáskenyerek megáldása és megszentelése, amelyet idén is a magyar történelmi egyházak képviselői végeznek, majd a jelenlévők kapnak egy darabot a megszentelt eledelből.

A rendezvény műsorvezetője Kilyén Ilka, Magyar Örökségdíjas színművésznő. A rendezvényt megtiszteli jelenlétével Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa is.

Ajánlott bejegyzések

Újabb diverzió vagy provokáció?

zkadar

Felbontották a szerződést a „hőszigetelős” céggel

zkadar

Elhunyt Gálfalvi Zsolt irodalomkritikus

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben