fbpx
Közélet Megye Nagyvilág

Marosvásárhelyi államtitkár Budapesten

Zsigmond Barna Pál fideszes országgyűlési képviselő lett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter helyettese. A marosvásárhelyi politikus hétfőn a Sándor-palotában hivatalosan is átvehette Novák Katalin köztársasági elnök asszonytól az államtitkári kinevezését.

A marosvásárhelyi születésű politikus jogász végzettséggel rendelkezik, 2011-től hat évig, nagyköveti rangban csíkszeredai főkonzulként tevékenykedett, megbízatásának lejártával a város polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán Pro Urbe kitüntetést adományozott neki „kitartó közösségépítő munkája, valamint a Székelyföld kulturális, gazdasági, oktatási és sportéletében való aktív részvétele elismeréseként, továbbá a székely és magyar jégkorong-kapcsolatok eredményessé tételében tanúsított elévülhetetlen érdemeiért, és a honosítási tevékenység lebonyolítása elismeréseként”.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosaként határon túli ügyekkel foglalkozott.

2017 elejétől bő egy évig Újpest alpolgármesteri feladatait látta el, majd 2018-ban parlamenti képviselőnek választották. Első ciklusában az Országgyűlés Költségvetési, Külügyi, valamint Nemzeti összetartozás bizottságainak tagja volt, utóbbin belül az Autonómia albizottság elnöke. A jelenlegi ciklusban a Külügyi Bizottság alelnökévé lépett elő, valamint továbbra is betölti az Autonómia albizottság elnöki tisztségét. Aktívan jelen van a nemzetközi politikában, ugyanis az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának helyettes vezetője – valamint a strasbourgi testület jogi bizottságának tagja –, továbbá a NATO Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának vezetője.

„Köszönöm szépen Bóka János miniszter úrnak a felkérést: a jövőben az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkáraként, miniszterhelyetteseként dolgozom Magyarországért, a magyar emberekért” – írta a közösségi oldalán Zsigmond Barna Pál miután nevesítették. „A feladat nem egyszerű, de annál fontosabb. Ráadásul izgalmas időszak elé nézünk, hiszen az európai parlamenti választás is közeleg! A célunk az, hogy Brüsszelben olyan döntések szülessenek, amelyek a magyarok érdekeit szolgálják, és hogy a 2024-es, soros uniós elnökségünk sikeres legyen” – tette hozzá.

Hétfőn a Sándor-palotában, miután hivatalosan is átvehette Novák Katalin köztársasági elnök asszonytól az államtitkári kinevezését, úgy fogalmazott, hogy megtisztelő és felemelő pillanatokban volt része.  „Minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy a lehető legjobban szolgáljam hazánkat és a magyar embereket! Az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkáraként is azért fogok dolgozni, hogy Magyarország és a magyarság megbecsültsége tovább erősödjön!” – fogalmazott a marosvásárhelyi születésű politikus.

Ajánlott bejegyzések

Lesz Forgatag 2020 (egyelőre)!

zkadar

Hogyan tovább Marosvásárhely?

Rákóczi Kinga

Maros megyében 30%-al csökkent a véradók száma

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben