fbpx
Életmód Időjárás Közélet Megye

Az átlagosnál melegebb nyárvég elé nézünk

A következő négy hétben az ország szinte minden régiójában az átlagosnál melegebb lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat augusztus 14-e és szeptember 11-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Ezen a héten az ország minden régiójában, de főként a hegyvidéken csak kevés csapadék várható. Augusztus 21. és 27. között szintén kissé melegebb lesz az idő a sokéves átlagnál az ország legnagyobb részében, a csapadék mennyisége viszont nem fog eltérni az ebben az időszakban megszokottól.

A nappali csúcsértékek regionális átlaga 28-30 Celsius-fok körül alakul, augusztus 18-án, 19-én, 23-án és 24-én lesz a legmelegebb. Éjszaka 12-14 Celsius-fokig hűl le a levegő, a medencékben hűvösek lesznek a reggelek – ismerteti az Agerpres. A hegyekben a nappali csúcsértékek regionális átlaga 20 Celsius-fok, a minimumoké 10-12 fok körül alakul. Helyi esőzések augusztus 16-a után várhatók, főleg délutánonként és este.

Hasonlóan alakul a helyzet az augusztus 29. és szeptember 3. és a szeptember 5. és 11. közötti héten is – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ajánlott bejegyzések

Szabályozzák az elektromos hajtányozást

zkadar

Sirius újabb sikere Nagyvárad ellen

Noémi

 FolkFórum hétvége a Várban

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben