fbpx
Közélet Megye

Szeptemberben tudjuk meg, ki építi a Marosvásárhely-Nyárádszereda autópályaszakaszt

A közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) vezérigazgatója, Cristian Pistol becslése szerint szeptember első felében hirdetik ki a moldvai (A8-as) autópálya részét képező Marosvásárhely-Nyárádszereda sztrádaszakasz megépítésére kiírt versenytárgyalás győztesét – jelenti az Agerpres.A vállalatvezető csütörtökön a Facebook-oldalán közölte, hogy jelenleg a CNAIR elemzi a beérkezett ajánlatokat. Pistol emlékeztetett arra, hogy a Leghin-Târgu Neamţ sztrádaszakasz megépítésére kiírt versenytárgyalást egy hazai cégtársulás nyerte, de a július 19-én kihirdetett eredményt a versenytársak megfellebbezték, óvásuk jelenleg elbírálás alatt áll.

A 93 kilométeres Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni szakasz megépítéséről a CNAIR vezetője azt írta: szeretné, ha a beruházás megvalósíthatósági tanulmánya még az idén elkészülne.

Pistol csütörtökön a Marosvásárhely-Târgu Neamţ autópálya Marosvásárhely és Leghin közötti szakasza megvalósíthatósági tanulmányának véglegesítéséről tárgyalt a kivitelező (Inginieria Especializada Obra Civil e Industrial Rt.) képviselőivel. A spanyol vállalat azt ígérte, hogy a hónap végéig a teljes dokumentációt benyújtja jóváhagyásra a CNAIR-hez.

Az A8-as autópálya részét képező Marosvásárhely-Târgu Neamţ sztrádaszakaszt három ütemre osztották fel: Marosvásárhely-Nyárádszereda (24,4 km), Nyárádszereda-Leghin (156,8 km) és Leghin-Târgu Neamţ (29,9 km).

Ajánlott bejegyzések

225 tűzeset volt 2023-ban Maros megyében

Rákóczi Kinga

Florea: a képviselők a felelősek Marosvásárhelyen kialakult helyzet miatt

Noémi

Hamarosan Kultúra Hete – sajnos online

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben