fbpx
Közélet Közigazgatás Megye

Leváltották a Maros megyei adóhivatal magyar vezetőjét

A Maros megyei adóhivatal magyar vezetőjének magyarázat nélküli leváltása miatt tiltakozik a Maros megyei RMDSZ és Péter Ferenc, Maros megye Tanácsának elnöke. Dénes Irén az elmúlt évek során az intézmény igazgatója vagy aligazgatója volt, szakmai indok nélküli leváltása elfogadhatatlan politikai döntés – fogalmazott állásfoglalásában a megyei tanácselnök.

„Határozottan elítélem a Maros megyei adóhivatal magyar vezetőjének leváltását – a politikai döntés elfogadhatatlan és méltánytalan mind Dénes Irénnel, mind pedig a Maros megyei magyarokkal szemben. Ez a magyar közösség iránti tisztelet hiányának világos jele és illeszkedik abba a leváltási hullámba, amely az RMDSZ kormányból történő kiszorítása után kezdődött és amelynek középpontjában a magyar intézményvezetők állnak” – fogalmaz sajtóközleményben is kiadott állásfoglalásában Péter Ferenc, aki szerint a döntés mögött nincs szakmai indok, ugyanis a Maros megyei adóhivatalt Dénes Irénke vezetése alatt a régió legjobban teljesítő intézményei között tartották számon. Ezt támasztják alá a pénzügyi adatok és az elmúlt időszak statisztikái is, ezért a leváltásra irányuló döntést egyértelműen politikai indíttatásúnak tekinti.

„Tekintettel arra, hogy erre vonatkozóan a helyi és megyei politikai partnereinkkel semmiféle előzetes egyeztetés nem történt, kénytelenek vagyunk újra gondolni a politikai együttműködésünket a kormánypártok helyi szervezetivel. A történtek ugyanis nem csak a magyar közösség érdekeinek figyelmen kívül hagyására, de az együttműködés hiányára is felhívják a figyelmet” – mutat rá Péter Ferenc. Úgy véli, az ilyen típusú politikai manőverek tovább mélyítik a két közösség közötti megosztottságot, semlegesítik a demokrácia erejét és magyarellenes hangulatot szítanak.

Ajánlott bejegyzések

Megpályázott és elkezdett beruházások Maros megyében

Noémi

Nagy veszteségek a tej-kifli programban

krakoczi

Békésen zajlott le az év utolsó marosvásárhelyi tanácsülése

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben