fbpx
Gazdaság Közélet Megye

Év végéig elkészülhet a Maroskece – Aranyosgyéres szakasz

Év végéig átadhatják a forgalomnak az észak-erdélyi autópálya Maroskece (Cheţani) és Aranyosgyéres (Câmpia Turzii) közötti, 15,7 kilométeres szakaszát – nyilatkozta a szállításügyi miniszter.

Sorin Grindeanu munkalátogatást tett szerdán a sztrádaszakasz építőtelepén. A helyszínen adott nyilatkozatában emlékeztetett, az építési munkálatok eredetileg 2016-ban kezdődtek el, de nem haladtak a megfelelő ütemben, ezért szerződést bontottak az építőcéggel, és újabb versenytárgyalást írtak ki az autópálya-szakasz megtervezésére és kivitelezésére. Ezt a Strabag-Geiger társulás nyerte meg, amely tavaly ősszel látott munkához.

“Azóta nagyon jó ütemben haladnak a munkálatok, és optimisták vagyunk, hogy az év végére át tudjuk adni a forgalomnak ezt a sztrádaszakaszt” – fogalmazott a miniszter. Hozzátette, ehhez kedvező időjárásra is szükség van, mert ha sokat esik, lassul a munkatempó.

A Maroskece és Aranyosgyéres közötti, 15,7 kilométer hosszú sztrádaszakaszt a Strabag Kft. és a Geiger Transilvania Kft. alkotta cégtársulás építi a közúti infrastruktúrát kezelő országos társasággal (CNAIR) kötött, mintegy 420 millió lej értékű szerződés alapján.

A szerződést tavaly októberben írták alá, a kivitelezés határideje 2024 augusztusa. A korábbi építővel, a Stracóval kötött szerződés felmondásáig a munkálatok 39 százaléka készült el.

Forrás: Agerpres

Ajánlott bejegyzések

Elhunyt Vasile Cazan a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia vezetője

László Portik

Közvita a városrendészeti tervről

krakoczi

Békésen zajlott le az év utolsó marosvásárhelyi tanácsülése

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben