fbpx
Életmód Környezetvédelem Közélet Közlemény

Vigyázzunk az ivóvízre!

Az elmúlt napok kánikulái és a szárazság végett főként a nagyvárosokban és a mezőgazdasági területeken megnőtt a vízfogyasztás, ami a vízellátó rendszerek túlterhelődését eredményezi. Az AQUASERV R.T. felhívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy a hálózati vízkészlet korlátozott, ezért csakis háztartási fogyasztásra, szükség esetén tűzoltásra szabad használni. 

A közüzemi vízellátó rendszerekből származó ivóvíz más célú felhasználása, mint például kertek öntözése, gyepek locsolására és medencék feltöltése nyomásingadozáshoz, esetenként az ellátás leállásához vezethet. 

Emlékeztetik ugyanakkor a fogyasztókat arra is, hogy a közüzemi vízellátó hálózatból származó víz kizárólag háztartási célú felhasználásáról az AQUASERV R.T.-vel kötött szerződés, illetve a 88/2007. számú ANRSC rendelet 229. cikke is rendelkezik.

Az AQUASERV R.T. továbbra is törekszik a 24 órás vízellátás biztosítására, de számít ügyfelei támogatására is a vízkészletek felelősségteljes felhasználásában.

Ajánlott bejegyzések

Újratervezni a kerülőutat

zkadar

Elbúcsúztak …

krakoczi

Elektromos és elektronikai hulladékot gyűjtenek

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben