fbpx
Időjárás Közélet Közlemény

Számítanak a fogyasztókra

Az AQUASERV R.T. a fogyasztók támogatására is számít a szárazság idején annak érdekében, hogy az ivóvíz szolgáltatás folyamatos lehessen minden háztartás számára. A vízszolgáltató vállalat értesíti fogyasztóit, hogy a hálózati vízkészlet mennyisége korlátozott, ezért mindenkit arra kérnek, hogy fokozottan figyeljenek a csapból folyó víz használatára, hogy továbbra is a megfelelő minőségű és mennyiségű vizet tudják biztosítani a napi 24 órájában.

Szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben kiemelik, hogy a vállalat munkacsapatai folyamatos szolgálatban dolgoznak, hogy biztosítani tudják az ivóvízellátást az egész működési területen, és szükség esetén beavatkozzanak az ellátó- vagy elosztóhálózatban bekövetkező meghibásodások esetén, illetve a szolgáltatás folyamatosságának biztosítása érdekében feltöltsék a tárolótartályok vízkészleteit.

A száraz időszakokban sok háztartási felhasználó a csapvizet használja a termények, a gyep, vagy a háztartási növények öntözésére, illetve az úszómedencék feltöltésére, amellyel veszélyeztetik a folyamatos ellátást. Tájékoztatják a fogyasztókat, hogy a víz- és csatornaszolgáltatásról szóló 241/2006. sz. törvény 4. cikkelye alapján a vízellátó rendszerek által kiosztott ivóvíz a lakosság, a közintézmények, a gazdasági szereplők kiemelt háztartási szükségleteinek kielégítésére, valamint adott esetben tűzoltásra szolgál (ipari víz hiányában). Az ivóvíznek az említettektől eltérő célokra történő felhasználása csak a települések ivóvízigényéhez viszonyított, a hatályos műszaki követelményekkel összhangban meghatározott rendelkezésre állás mértékéig engedélyezett. Ennek értelmében nem megengedett a hálózati víz használata öntözésre vagy medencék feltöltésére.

Az AQUASERV R.T. rendelkezik a szükséges kapacitással ahhoz, hogy a háztartási fogyasztáshoz szükséges ivóvízmennyiség előállítására és tárolására, de a víz más célokra történő felhasználása a fogyasztás olyan mértékű növekedéséhez vezethet, amellyel nem tud megbirkózni. Ez a tározókban lévő víztartalékok kimerüléséhez vezethet, ami azt jelenti, hogy néha az a kellemetlen helyzet áll elő, hogy a tartalékok feltöltéséig normál nyomáson, ütemezett beosztás szerint kell ivóvizet szolgáltatni.

A felelőtlen vízhasználat különösen a magasabban fekvő területeken, vagy a hálózat végén lévő felhasználókat érinti, akik vagy alacsony nyomáson kapják a vizet, vagy a fogyasztás növekedése esetén elfogy a víz. A fogyasztók szerződéses kötelezettségei minden felhasználó számára – tulajdonviszonyoktól függetlenül – előírják a közműhálózatból vett víz hatékony és rendeltetésszerű felhasználását.

A szolgáltató jelenleg több mint 250 millió lej értékű, európai alapokból, illetve saját forrásból társfinanszírozott beruházási projekteket hajt végre, amelyek befejeztével a jelenlegi vízellátási problémák közül sok megoldódik a vízgyűjtő/szállító/tároló kapacitások növelésével, a hálózatok bővítésével és rehabilitációjával. A munkálatok befejeztéig azonban egyes települések vízkészletei korlátozottak, ezért a legnagyobb felelősséggel kell velük bánni.

Az AQUASERV R.T. továbbra is törekszik a 24 órás vízellátás biztosítására, de számít ügyfelei támogatására is a vízkészletek ésszerű felhasználásában.

X

Ajánlott bejegyzések

Négy ezüstöt úsztak össze

zkadar

Nem szállítja el a szemetet a Sylevy – vagy mégis?

zkadar

Mire elég egy referendum?

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben