fbpx
Közélet Kultúra Megye Nagyvilág

Zsúfolásig telt állomásra futott be a zarándokvonat

Több százan üdvözölték és imákkal indították útjukra a Boldogasszony zarándokvonattal utazókat Marosvásárhelyen.

Az érkezőket Péter Arthur marosvásárhelyi katolikus főesperes köszöntötte:

A magyar nemzet a csíksomlyói nyeregben találkozik testvéreivel, hogy megfogadhassa, hogy Isten népének közössége akar lenni. Mi, akik e zarándoklaton részt veszünk Krisztus-hordozók akarunk lenni ebben, a Krisztustalan világban, hiszen csak így lehetünk újra Szent István népe” – mondta a főesperes.

Soós Zoltán polgármester elmondta: megható tanúja lenni annak, hogy együtt lehetnek anyaországiak és marosvásárhelyiek. Fontos, hogy őrizzük keresztény örökségünket – mondta a polgármester ugyanakkor közölte, mindenkit szeretettel látnak Marosvásárhelyen, Erdélyben. 

A szeretetközösség fontosságát hangsúlyozta Kovács Mihály Levente, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke, aki szerint az ilyen találkozók bizonyítják, hogy hiába választ el távolság, országhatár, talán a hétköznapok problémái is, de egy nyelven imádkozunk, énekelünk, együvé tartozunk. 

A szerelvény egy órás késéssel érkezett ugyan, de a Mezőcsávási Fúvószenekar a várakozás idejét is ünnepélyessé tette. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

A tavalyinál nagyobb költségvetése van idén a Maros megyei önkormányzatnak

Rákóczi Kinga

Május közepén kezdődnek a bölcsődei iratkozások

Rákóczi Kinga

Késik Soós Zoltán és Péter Ferenc beiktatása

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben