fbpx
Ajánló Életmód Közélet Nagyvilág

Marosvásárhelyre látogat az első magyar nő, aki meghódította a 6812 méteren fekvő Ama Dablam csúcsot

Gál-Joó Melánia az első magyar nő, akinek sikerült bevennie Ázsia egyik legszebb és legtechnikásabb csúcsaként ismert, 6812 méter magas Ama Dablam csúcsot.

Melánia a kolozsvári Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán szerzett diplomát 2019-ben, aki jelenleg Tirolban villamosmérnökként dolgozik. Már egyetemi évei alatt több programban vett részt, többek között Dél-Koreában és Bécsben. Hobbijai között olyan tevékenységeket sorol fel, mint a kirándulás, új kultúrák felfedezése, a hímzés vagy a siklóernyőzés.

A Himalája felfedezése mindig az álmai közé tartozott, hegymászó szenvedélyének hódolva 2022-ben az Ama Dablam csúcs mellett sikerült meghódítania a 6119 méter magas Lobuche-csúcsot is.

A marosvásárhelyiek most találkozhatnak ezzel a nem mindennapi fiatal és bátor nővel, aki április 6-án este fél 6-tól a Gemma Book Caféban szervezett élménybeszámolóján meséli el élményeit, tapasztalatait.

Az eseményre a belépés ingyenes, a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy kezdés előtt min. 15 perccel érkezzenek meg a helyszínre.

Ajánlott bejegyzések

Ezüstérmes a VSK U19-es női vízilabdacsapata

zkadar

Nem hivatalos, de nekünk ünnep – Március 15

Rákóczi Kinga

Marosásárhelyt élhetővé kell tenni

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben