fbpx
Életmód Közélet Közigazgatás

Aláírták a finanszírozási szerződést az AQUASERV RT tevékenysége digitalizálásának bővítésére

Több mint 1,9 millió eurós finanszírozást szerződött az AQUASERV R.T.

2023.  március 21-én a Beruházási és Európai Projektek Minisztériumában írták alá a „Az Aquaserv RT tevékenysége digitalizálásának kiterjesztése berendezések és szoftverek vásárlása által a vízveszteség management fejlesztése érdekében” európai alapokból történő finanszírozási szerződést.

A 2023 márciusa és 2023 decembere között az AQUASERV RT által megvalósítandó projekt értéke 9.779.377,44 lej (áfa nélkül), és 94%-ban vissza nem térítendő állami forrásból finanszírozzák, ennek 85%-a a Kohéziós Alapból, 13% állami költségvetésből és 2% Maros Megyei Tanács költségvetéséből. A 6%-os társfinanszírozást az AQUASERV RT biztosítja.

A Projekt általános célja a települési szennyvíz begyűjtésének és tisztításának, valamint a lakosság ivóvízzel való ellátása mértékének növelése a víz/szennyvíz ágazati beruházások hatékonyságához és fenntarthatóságához szükséges digitalizációs intézkedések alkalmazásával (SCADA, GIS és veszteségkontroll).

A projektet Marcel-Ioan Boloș, Befektetések és Európai Projektek minisztere, Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke, az Interkommunitárius Fejlesztési Egyesület – ADI Aqua Invest részéről, illetve Sipos Levente, az AQUASERV R.T. igazgatója írta alá.

MUTATÓM.E.ÖSSZESEN
Digitalizált regionális üzemeltetődb.1
Modernizált/kibővített SCADA rendszerdb.14
Modernizált GIS rendszerdb.1
Összekapcsolt számítógépes rendszerekdb.4
A projekt a Kohéziós Alapból, a Nagy Infrastruktúra Operatív Programon keresztül társfinanszírozott

Ajánlott bejegyzések

Két vereség a Sirius-kupán, de…

zkadar

Újabb összeíró pont és egy zöldszám a marosvásárhelyi népszámlálás gördülékenyebbé tételéért

Szász Cs. Emese

Szigorítások Maros megyében!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben