fbpx
Ajánló Kultúra Megye

Gyümölcsoltó családi nap Nyárádszentsimonban

Gyümölcsoltó családi napot szervez a Harangláb Kulturális Egyesület az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány társszervezésében március 26-án, vasárnap Nyárádszentsimonban Ültess egy fát a Tündérkertben! szlogennel.

A Harangláb Kulturális Egyesület feladatának tekinti a közösségünk szellemi, kulturális nevelését, szociális kapcsolatainak erősítését. Programjainak tematikáját ezen értékrend szellemében szervezi. Céljuk, hogy életformánkon keresztül visszatanítsák a századokon át működő gazdasági és kulturális értékek logikus életszerűségét.

A hétvégi esemény fő motívuma Gyümölcsoltó Boldogasszony napja. A program keretein belül Dr. Pocsai Zsolt tart fajtaismertető szakmai bemutatót, és gyümölcsfaoltásra, gyümölcsfaültetésre is sor kerül. A gyerekekkel gyümölcsös süteményt készítenek kemencében, gyerektáncház és hangszerbemutató is lesz az Üver zenekarral. Kézműves foglalkozás is a program része: nemezelést tart Mihály Eszter. Továbbá a Mihály Zsolt által vezetett szakmai beszélgetésen többet megtudhatunk az ökogazdálkodás megvalósításának feltételeiről. A napot az Üver zenekar esti népzenei koncertje zárja.

Az eseményen való részvételhez előzetes bejelentkezésre volt szükség, a helyek már beteltek, de a nagy érdeklődésre való tekintettel igyekszünk megszervezni ismételten az alkalmat. A részletekről az egyesület Facebook oldalán és a sajtóból értesülhetnek és érdeklődhetnek az érdekeltek. 

Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre, és a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózat program keretében valósul meg.

Ajánlott bejegyzések

Alkohol – és kábítószerhatás szemüvegen keresztül

Rákóczi Kinga

Kevés a pénz és a postás

Rákóczi Kinga

Jégtorlaszok miatt árad a Maros

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben