fbpx
Közélet Közigazgatás Sport

Kezdődhetnek a munkálatok a ligeti műjégpályán

Marosvásárhelyi látogatása alkalmával jelentette be Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közberuházásokokért felelős miniszter, hogy legkésőbb jövő év végéig befejezik a ligeti műjégpálya felújítását.

A létesítmény korszerűsítése közel 15 évvel ezelőtt kezdődött el. Egyebek mellett tulajdonjogi viták is akadályozták a kivitelezést. A több mint másfél évtized alatt, a már felújított részek is megévődtek.

Legkésőbb jövő év végére használatba helyezik – ígéri a tárcavezető

Azt amit 2021-ben együtt ígértünk meg önkormányzat és kormányzat, éspedig a jégpálya beruházásának a megoldását, mely nagyon sok évig le volt állva itt Marosvásárhelyen, 2021 végén finanszírozás jóváhagyásával megoldottuk.

Azóta volt egy közbeszerzés, megvan a nyertes, alá van írva a kivitelezési szerződés, a polgármester úr kiadta az építkezési engedélyt. 15 hónapos határidő van ebben a szerződésben.

Minden feltétel adott arra, és a finanszírozást garantálni tudjuk kormányzati eszközökkel, hogy ezt a beruházást úgy, ahogy a marosvásárhelyieknek ígértük, legkésőbb jövő év végére használatba helyezzük” – mondta Cseke Attila.

A lelátókon 2.000 néző fér majd el, és a sportlétesítmény minden szükséges feltételt biztosít az élsportolók edzésére és mérkőzésére. Ebben nemzetközi hoki, műkorcsolya és gyorskorcsolya edzéseket és versenyeket szervezhetnek gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Ajánlott bejegyzések

Még mindig lehet sízni!

zkadar

Dubajból üzent Erdélynek Szijjártó Péter

Szász Cs. Emese

Merre, merre Maros megye?

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben