fbpx
Közélet Közigazgatás Kultúra Sport Társadalom

Hogyan erősíthető a lokálpatriotizmus?

Marosvásárhely megtartó erejének növelése érdekében szükséges a kultúra és a sport közösségfejlesztő hatásának és összefogó szerepének a kihasználása – véli Portik Vilmos alpolgármester. 

A két terület fellendítését, leginkább helyi cselekvésen alapuló programokkal, jól kitalált, profi minőségben megszervezett eseményekkel lehet elérni. Ezt a törekvést megalapozó stratégiai dokumentum azonban nem áll az önkormányzat rendelkezésre. Éppen ezért tavaly év végén kötött szerződést a Polgármesteri Hivatal egy átfogó fejlesztési terv elkészítésére.

Készül a város kulturális és sport stratégiája

olyan célkitűzéseket szeretnénk megvalósítani, mint a város egyedi arculatának kialakítása, vonzó kulturális és sportesemény-kínálat által a város turizmusának fellendítése, az itt élők valós igényeinek kielégítése, komfortérzetének és lokálpatriotizmusának erősítése.” – mondta Portik Vilmos.

A készülő projekt a jelenlegi helyzet elemzésére és a két területen tevékenykedő intézmények, szervezetek, egyesületek képviselőinek véleményére építve alakítja ki a város kulturális és sportéletének körvonalát, megfogalmazza a feladatellátás kereteit, alapelveit és kijelöli a fejlesztések irányát.

A stratégia elkészítésébe bevonják a lakosságot

A terv készítői kérdőívet bocsátottak rendelkezésre, melynek kitöltésével a marosvásárhelyiek is hozzájárulhatnak a fejlesztési irány meghatározásához. A kérdőíveket március 20-ig tölthetik ki.

A kultúrával kapcsolatos kérdéseket ITT, a sporttal kapcsolatos kérdésekre vonatkozó kérdőívet ITT érhetik el.

Ajánlott bejegyzések

Románia és Magyarország kölcsönösen elismeri az oltási igazolványokat

krakoczi

Közel 400-an tekertek egy jó célért Marosvásárhelyen

krakoczi

Kolozsvári minta alapján oldanák meg a parkolást

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben