fbpx
Közélet Megye

Áttelepítik a Somostetőn gyakran feltűnő medvecsaládot

Fotó: Pexels

Továbbra is riadalmakat okoz a Somostetőn és az állatkert területén egy medvecsalád, a nőstény medve két bocsával többször feltűnt már a környéken, ezért át fogják őket telepíteni, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal addig is arra kéri a lakosokat, hogy inkább kerüljék el a somostetői futópálya környékét.

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal sajtóközleményéből kiderült, hogy ma sor került a 81/2021. számú rendelet alapján létrehozott sürgősségi csoport ülésére, amely a medvetámadások megelőzésével és megfékezésével foglalkozik, ezen pedig a medvecsalád áttelepítéséről döntöttek.

„A 3 medve áttelepítésének befejezéséig javasoljuk a lakosságnak, hogy legyenek óvatosak. Kerüljék a környéket és ne használják a Somostető futópályáját, különösen az esti és éjszakai órákban. Amennyiben állatot észlelnek a környéken hívják a 112-es sürgősségi hívószámot” – írják a közleményben.

Ajánlott bejegyzések

Kiegészültek a bizottságok és az iskolai vezetőtanácsok!

zkadar

Tájfutás az iskolában – záróesemény

zkadar

Maros megyei sportenciklopédia jelent meg

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben