fbpx
Ajánló Közélet

Március 15-e Marosvásárhelyen: a Kossuth kiflitől a Csík zenekar koncertjéig

Nemzeti ünnepünk alkalmából idén kétnapos rendezvénysorozatot szervez az RMDSZ Maros megyei és marosvásárhelyi szervezete, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a Marosvásárhelyért Egyesület. 

A rendezvénysorozat március 14-én, 14 órakor kezdődik Marosvásárhelyen, a Maros Megyei Múzeum várbeli épületében, ahol a kokárdakészítés, népdaloktatás és mesemondás mellett, Petőfi-szobrokról szóló fényképkiállítás is nyílik, valamint egy Szendrey Júliáról szóló pódiumműsor és katonadalok is várják az érdeklődőket.  

A megemlékező ünnepségre március 15-én 16 órától kerül sor a Postaréten, a Székely Vértanúk Emlékművénél. Az eseményen fellép a Maros Művészegyüttes, a forradalmat megidéző, Varga János által rendezett rövid előadásával, és a Marosvásárhelyi Válogatott Vegyeskar. A marosvásárhelyi Felsővárosi Református Egyházközség Nőszövetsége 1848 darab Kossuth-kiflivel vendégeli meg a résztvevőket.

Ezt követően, 19 órától a Könyv és gyertya díj-átadó ünnepségére kerül sor ugyancsak Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota nagytermében. A kilencedik alkalommal megszervezett eseményen nyolc Maros megyei személyt tüntetnek ki, akik életük, munkásságuk során kiemelkedő módon segítették a magyar közösséget. A díjátadó-ünnepséget a Csík Zenekar koncertje zárja.  

A díjátadóra, valamint a koncertre való belépés ingyenes, az erre szóló jegyeket a Kultúrpalota jegypénztárában lehet átvenni, március 15-e, 12 óráig. 

Ajánlott bejegyzések

Megjavítják a Teleki könyvtár tetőszerkezetét

Rákóczi Kinga

Előkerült a Református Kollégium alapköve

Rákóczi Kinga

Fiatalosan és játékosan harcolnak az éghajlatváltozás ellen

Pápay Kamilla
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben