fbpx
Közélet Szociális

Idén többen adakoztak jó célért 

📸 FB

Az eddigieknél nagyobb összeg gyűlt össze a Marosszéki Közösségi Alapítvány által szervezett, XI. Marosvásárhelyi Adományozói Kör március másodikai kiadásán. 

Gál Sándor, a Közösségi Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta, idén többen jöttek el az eseményre és több pénz is folyt be a projektekre, mint az előző alkalmakkor. 

A korábbi években 5.000 és 12.000 lej közötti összeg gyűlt össze projektenként. Idén a Gyulafehérvári Caritast támogatták a legtöbben, 17.990 lejt ajánlottak fel az adományozók. A pénzt egy, az autizmus korai diagnosztizálásához szükséges felszerelés megvásárlására költik. 

A Divers Egyesület A város segít a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásában című projektje 10.000 lejt gyűjtött össze. A kezdeményezők terve egy ifjúsági központ létrehozása, a Băneasa, a Gát utca és a marosvásárhelyi Ady lakónegyed területéről származó gyermekek és fiatalok számára.

Az Abstinentnek, amely addiktológiai felépülési központ működtetésére kért támogatást, 4.650 lejt sikerült összegyűjtenie.

Az Adományozói Kör egy helyi kezdeményezés, amelynek fő célja, hogy az adakozás szokásának bevezetésével ösztönözze és támogassa az értékes kezdeményezéseket Marosvásárhelyen és környékén. 

Gál Sándor portálunknak elmondta, a korábbi években 50 és 80 között mozgott azoknak a személyeknek a száma akik részt vettek az adományozói kör eseményen, idén ennél többen voltak. 

Aki adományozni szeretne valamelyik projektre ,március 15-ig még megteheti azt. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Csökken a nyomás az intenzív osztályokon

krakoczi

Jól halad az autópálya-építés

krakoczi

Folyósították a szociális utalványok harmadik részletét

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben