fbpx
Ajánló Közélet

Katonai parádé lesz Marosvásárhelyen

2003. március elsején hozták létre Marosvásárhelyen az egykori tanklaktanyában az 1-es számú különleges bevetési zászlóaljat, amely a korszerű román hadsereg elitalakulatának számít, ennek az évfordulóját ünneplik három napos katonai parádéval.

Ugyancsak Marosvásárhelyen a Vár sétányon van a különleges bevetési egységek parancsnoksága is. A zászlóalj megalakulásának évfordulójára több rendezvényt is szerveznek a megyeszékhelyen. Keddtől csütörtökig a várban összesen 60 hadiipari cég által előállított korszerű, digitális irányítású különleges hadászati eszközt mutatnak be.

 Az ünnepi rendezvénysorozat tehát holnap zárul. Délben a Győzelem téren katonai parádé lesz, ahol felvonul a különleges bevetési egységek parancsnoksága alá tartozó, összes fegyvernemet viselő mintegy 400 katona és 30 harckocsi.  Az eseményre magas rangú állami tisztviselőket is várnak. A főtéri esemény egyházi ceremóniával kezdődik, majd a végén ejtőernyősök Románia és a NATO zászlajával landolnak a főtéren – számol be a Népújság.

Ajánlott bejegyzések

Elhunyt II. Erzsébet királynő. Ő volt leghosszabb ideig a brit trónon

Szász Cs. Emese

Újabb londoni járat indul a Transilvania Repülőtérről

krakoczi

Lesz pénz hótalanításra és takarításra is!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben