fbpx
Közélet Kultúra

Berekméri Katalin a nemzeti színház művészeti igazgatója

📷 Bereczky Sándor

Berekméri Katalin színművésznőt kérte fel a Tompa Miklós Társulat művészeti irányítására, a művészeti igazgatói tisztség betöltésére, Pál D. Attila a Marosvásárhelyi Nemzeti színház megbízott vezérigazgatója.

Pál D. Attila szeptemberben kapott a Művelődésügyi Minisztériumtól ideiglenes megbízást, melyet a közelmúltban hosszabbított meg a szakhatóság.

Berekméri Katalint kezdettől felkérte együttműködésre, az elmúlt fél évben együtt alakították a társulat programját és készítették elő a szeptemberben kezdődő új évadot.

Berekméri Katalin, UNITER-díjas színésznő, több mint húsz éve van pályán

Szakmai tapasztalatommal, helyspecifikus ismeretemmel tudok hasznára lenni a marosvásárhelyi Színháznak, melynek múltja és tekintélye elsősorban alázatot követel, akárcsak a színészi munka! Folyamatosan lokálpatriotizmussal gyanúsítanak, marosvásárhelyi vagyok, gyerekkorom óta járok a színház épületébe, amit szakmailag és emberileg itt nyertem, számomra felbecsülhetetlen – sőt, kötelez! Ezért látok kihívást ebben a felkérésben, és ezért érzem kötelezőnek elfogadni!” – mondta Berekméri Katalin.

Az újonnan kinevezett művészeti igazgató, Berekméri Katalin és Pál D. Attila vezérigazgató jövő pénteken, március 3-án este 18 órai kezdettel, a Tompa Miklós Társulat Nézőtéri Súgó című podcast műsorának lesz vendége – tájékoztat a társulat az intézmény közösségi oldalán.

Ajánlott bejegyzések

Alter-Native 28. – változik a jegyvásárlás

krakoczi

Könyvtárak estéje Marosvásárhelyen

krakoczi

Maros megyei sportenciklopédia jelent meg

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben