fbpx
Közélet Sport Tanügy

Ingyenes sportolási lehetőség fiataloknak

Fotó: Pixabay

A Maros megyei fiatalok is részt vehetnek abban az országos programban, amely különböző sportágakban kínál ingyenes bevezető alkalmakat a vakáció idejére. 

Novák Károly Eduárd sportminiszter bejelentette, hogy az iskolai sport az Országos Sportstratégia egyik alappillére. 

Az RMDSZ célja, hogy a kormányzati szerepvállalásunk során mindenki számára elérhetővé tegye a sportot, megfelelő körülményeket biztosítson a sportolóknak, minél több sportlétesítményt építsen a lakosság számára, egészségesebb és aktívabb társadalmat építsen, támogassa a csúcsteljesítményt” – nyilatkozta Novák Károly Eduárd sportminiszter.

A Maros megyei diákok számára február 20 és 24.-e között tart a szünidő. Az edzéseken való részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezéskor először a megyét, majd azt a sportágat kell kiválasztani, amelyen részt szeretnének venni a diákok. Ugyanitt megtalálható lesz az edzések időpontja, helyszíne, szabad helyek száma is.

Darts, kézilabda, úszás, asztalitenisz, ju-jitsu japán harcművészet és kick-box-ban próbálhatják ki magukat a 6-15 éves fiatalok. 

Első alkalomkor a diáknak egy háziorvos által kiállított igazolást kell felmutatnia, amellyel igazolja, hogy egészséges és sportolásra is alkalmas – tájékoztat az RMDSZ.

Ajánlott bejegyzések

Lezuhant Szászrégen közelében egy MIG 21-es, nincs áldozat

zkadar

Szavazásra bíztatnak a Maros megyei jelöltek

Rákóczi Kinga

Feljelentéssel fenyegetőzik Dorin Florea

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben