fbpx
Közigazgatás Kultúra Szociális

Marosvásárhely reprezentatív épületei a Mikulásbuszokon

Marosvásárhelyen két évtizedes hagyomány a Mikulásbusz indítása MIkulás napján. Az autóbuszok a meglévő járatokon közlekednek.

Az első, fényfüzérekkel feldíszített tömegközlekedési eszközt 2002-ben indították. A kicsik legnagyobb örömére a kormánynál Mikulásnak öltözött sofőr ült.

Idén a tömegközlekedésért felelős alpolgármester javaslatára város reprezentatív épületei jelennek meg az autóbuszokon

Portik Vilmos ötlete alapján a rajzokon fellelhető a Polgármesteri Hivatal épülete, a Kultúrpalota, a Megyeháza, a Ferences templom tornya és a Vár.

A járatok menetrendje szerint december 12-én, hétfőn a 27-es és 23-as vonalán a Megyei Kórház és a Sapientia, illetve a Közszállítási Vállalat Bega utcai székhelye és a Megyei Kórház útvonalán közlekedik Mikulásbusz.

Kedden, a 12-es és 14-es, szerdán a 19-es és 32-es, csütörtökön a 10-es és 18-as, pénteken a 23-as és 19-es, szombaton 44-es és 10-es, vasárnap pedig a 14-es és a 17-es járatokon lehet megcsodálni a rajzokat, és utazni az ünnepi díszbe öltöztetett autóbusszal.

Ajánlott bejegyzések

Hálából az idősekért: Szent Erzsébet-gyűjtés

Szász Cs. Emese

Műszaki támogatásra szóló szerződés aláírása, a Maros megyei víz- és szennyvíz infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó regionális projekt, a 2014-2020-as időszakra keretében megvalósuló, építési szerződéseinek felügyeletére – Ludas – Mezőgerebenes Zóna – Ludas, Mezőszengyel, Mezőtóhát, Mezőzáh, Mezőgerebenes, Mezősályi, Mezőméhes települések területén

Karessz

Irodalomóra kicsit másként – folytatódik az Írók az iskolában sorozat

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben