fbpx
Közélet Megye

Novák Levente lett az RMDSZ új Maros megyei szenátora

Érvényesítette a szenátus hétfőn a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új Maros megyei szenátorának, Novák Leventének a mandátumát, amely azért üresedett meg, mert Novák Csaba Zoltán eddigi szenátor átveszi a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet vezetését.

Novák Levente mandátumát 85 támogató szavazattal érvényesítette a román felsőház, ezt követően az RMDSZ szenátusi frakciójának új tagja le is tette a hivatali esküt.

Novák Levente a szenátus emberjogi, esélyegyenlőségi, vallási és kisebbségügyi szakbizottság alelnöke, az oktatási, illetve a külügyi bizottságok tagja lett.

Csibi Attila Zoltán, az RMDSZ Maros megyei szervezetének ügyvezető elnöke az MTI-nek korábban elmondta, a 2020-as parlamenti választásokon a szövetség Maros megyei szenátusi jelöltlistáján Novák Csaba Zoltánt Novák Levente követte, ezért veheti át ő a megüresedő szenátori mandátumot. Hozzátette, a leköszönt törvényhozó és a tisztség várományosa a családnevük azonossága ellenére nem rokonok.

Novák Levente jelenleg az RMDSZ országos ügyvezető elnökségében alelnökként a területi szervezetekért felel. Korábban tanácsadóként segítette az RMDSZ szenátusi frakciójának munkáját. A 136 tagú szenátusban az RMDSZ-nek kilenc mandátuma van.

Ajánlott bejegyzések

Félgőzzel újraindítja a termelést az Azomureș

krakoczi

Szétosztották a második adag oltást is Maros megyében.

zkadar

Alacsonyan szállnak a vadászgépek

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben