fbpx
Életmód Közélet Kultúra

3,5 méter átmérőjű óriás adventi koszorún gyújtották meg ma a HIT gyertyáját Marosvásárhelyen

📷 Mariș Cristian Daniel

Néhány hónapos kisgyerektől szépkorúakig sokan összegyűltek a Marosvásárhelyért Egyesület által idén is feldíszített adventi koszorú körül.

A szervezők részéről Szente Katalin köszöntötte azokat, akik idén is, vagy akár idén először, velük együtt, közösségben is ünneplik az Adventet.

Szente Katalin

Gyakran érezhetjük úgy, hogy a mozgalmas mindennapok forgásában és a jelenlegi gazdasági, geopolitikai helyzetben nehéz lelassulni, megpihenni, kicsit letenni a vállunkról a terhet. A várakozás ünnepe erről is szól. A Karácsonyhoz közeledve, négy héten át felkészítjük a lelkünket az ünnepre, Krisztus születésére, hogy tiszta tekintettel, megújulva, friss erőkkel folytassuk teendőinket majd az új évben. És miért ne tennénk ezt közösségben is, összetartozva egy koszorú körül? – mondta Szente Katalin

„Nem is lehetne szebb helyen, mint a frissen felújított Bolyai Farkas Elméleti Líceum és Református Kollégium történelmi épülete előtt.”

Szente Katalin elmondta a tanintézmény idén is azonnal támogatta kezdeményezésüket. Ugyanakkor köszönetet mondott a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalnak a hely biztosításáért, és a Clinilab vezérigazgatójának, Jakab Istvánnak a segítségért.

A koszorú díszítésében Fábián Gyöngyvér, a Decorfleur virágüzlet tulajdonosa sietett a csapat segítségére. Jelentős szerepe volt ugyanakkor a Bolyai Farkas Elméleti Líceum művészkörének is.

Az elkövetkező hetekben, minden vasárnap, sorban képviselteti magát a 4 történelmi egyház. Ezen a vasárnapon a katolikus egyház részéről, főtisztelendő Péter Arthur római katolikus főesperes gyújtotta meg a hit gyertyáját.

Az atya ünnepi beszédében azt kívánta az egybegyűlteknek, hogy a vásári forgatagban legyen idejük imádkozni is.

„Élő hit társuljon az adventi koszorú mellé”

Péter Arthur római katolikus főesperes

Az ünnepi találkozást a plébánia kórusa, illetve a Száztagú Székely Férfikórus tette meghittebbé.

Köszönjük, hogy velünk töltötték az első Advent vasárnapot!

Ajánlott bejegyzések

HóFeszt Szovátán!

zkadar

Természeti park a Téglagyárból

zkadar

Kísérleti jelleggel indul meleg-ebéd program a Maros megyei iskolákban

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben