fbpx
Közélet Közigazgatás

Zöld utat kapott a főtéri mélygarázs

A Maros Megyei Tanács mai ülésén megszavazták a megye és Marosvásárhely önkormányzata közötti együttműködési megállapodást, amely egy mélygarázs építésére vonatkozik a volt Park Hotel területén.

Az átfogó projekt részeként a megye és a város egy 275 férőhelyes mélygarázst építene a Városháza, a Cuza Vodă és az Enescu utcák kereszteződése környékén. A megállapodás értelmében a Maros Megyei tanács átadja a tulajdonában levő terület egy részét a földalatti parkoló megépítésére.

A Városháza utca 2. szám alatt levő 3209 négyzetméteres összterületből 888,5 négyzetmétert adunk át a mélygarázs megépítésére. A Maros Megyei Tanács a tulajdonában levő területrész karbantartását és működtetését vállalja. Mivel ebben a kérdésben a Maros megyei lakosok érdeke egybeesik a városlakók igényével, célszerűnek és hatékonynak látjuk, hogy a megye és a város együttműködjön ennek a beruházásnak a kivitelezésében” -hangsúlyozta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

Ezzel egyidőben a Marosvásárhelyi Tanács ülésén megszavazták a parkolóhelyet biztosító mélygarázs műszaki-gazdasági mutatóit.

A mélygarázs beüzemelése mellett több felszíni parkolóhelyet fognak majd megszüntetni. A munkálatok csaknem 60 millió lejbe kerülnek és helyi alapokból fogják törleszteni. A kivitelezésre 18 hónap áll rendelkezésre.

Ajánlott bejegyzések

Vezérigazgatót keres az Egészségügyi Biztosító

zkadar

Ismét a Somira látogatott a medvecsalád

krakoczi

Köztisztasági különadót vezetnek be Marosvásárhelyen

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben