fbpx
Ajánló Életmód Kultúra Megye Szociális

Tegyük meghittebbé idén is a várakozást: újra óriás adventi koszorú a Bolyai téren

Óriás adventi koszorú köré hívja ünnepelni idén is a marosvásárhelyieket a Marosvásárhelyért Egyesület. A koszorú idén is a Bolyai téren kap helyet, az egyesület pedig mind a négy adventi vasárnap közös gyertyagyújtásra vár.

A nagyméretű, mintegy 3 és fél méter átmérőjű, kültéri adventi koszorút a következő négy hétben minden nap megcsodálhatják az arra járók, vasárnap délutánonként pedig ünnepélyes keretek között gyújtják meg a négy adventi gyertyát a marosvásárhelyi magyar történelmi egyházak képviselői. Advent első vasárnapján a római katolikus, a második vasárnapon az unitárius, harmadikon az evangélikus, a negyedik adventi vasárnapon pedig a református egyház képviselteti magát az eseményen.

A hit fényét jelképző, első adventi gyertya meggyújtására vasárnap, november 27-én kerül sor 16.30-tól. Szente Katalin, a Marosvásárhelyért Egyesület elnöke köszönti majd azokat, akik ily módon, közösségben is szeretnék megélni a várakozás, az advent időszakát, majd főtisztelendő Péter Arthur római katolikus főesperes, plébános rövid egyházi áldása és ünnepi ének teszi meghittebbé a közösségi élményt.

A hagyományteremtő szándékkal tavaly útjára indított kezdeményezést pozitívan fogadta a közösség, így a Marosvásárhelyi Egyesület célja, hogy minden évben felállítsa a városban az óriás adventi koszorút, amely köré összegyűlhetnek azok, akik számára fontos az advent és a valódi várakozás közösségi megélése.

Ajánlott bejegyzések

Tavaszi nagytakarítás: hétfőn kezdődik a November 7 lakónegyedben

Szász Cs. Emese

Javult az oktatás helyzete Marosvásárhelyen is

krakoczi

Visszatérhet a színházba a közönség

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben