fbpx
Ajánló Környezetvédelem Kultúra

Bemutatják a „Milvus” Nemzetközi Természetfotó Verseny legszebb alkotásait

Fotó: Moldován Zsolt – Románia

A 13. nemzetközi Milvus természetfotó-pályázat legszebb alkotásaiból nyílik fényképkiállítás november 18-án, a marosvásárhelyi Várban.

A fotópályázat egy nyilvános nemzetközi verseny, amely szervezők védnöksége alatt szerveződik. Célja, hogy hiteles fényképek népszerűsítésével segítse a természet megőrzését, ezzel is ráirányítva a figyelmet a természeti értékek védelmére.

A pályázat szervezői a Forona (Romániai Természetfotósok Szervezete) és a Milvus csoport (Madártani és Természetvédelmi Egyesület).

Idén három kategóriában vetélkedhettek a résztvevők

Természet kategóriába tulajdonképpen bármilyen természetfotót be lehetett küldeni, amin nem szerepel az ember vagy emberi beavatkozás. A zsűri döntése szerint a kategória győztese Daróczi Csaba.

Daróczi Csaba – Magyarország

Vadállatok kategóriába bármilyen természetes körülmények között készült állatos képet lehetett beküldeni, de a lényeg az volt, hogy maga az állat vagy annak viselkedése legyen a fókuszban. Ebben a kategóriában az ausztriai származású Kai Kolozdijei lett a nyertes.

Kai Kolozdijei – Ausztria

Végül a Romániai természet kategóriába kizárólag az előző két kategória témájában készült képeket lehetett beküldeni, azonban ezeket Románia területén, romániai lakosoknak kellett készíteniük. Ezt a kategóriát Lucian Satmarean nyerte.

Lucian Satmarean – Románia

A kiállításmegnyitóra november 18-án este hat órakor kerül sor a marosvásárhelyi Várban.

Ajánlott bejegyzések

Eltört higanyos hőmérő miatt riasztották a tűzoltókat

krakoczi

Elszállítják az építési és bontási hulladékot

krakoczi

Juhar, platán, nyír és japáncseresznye fákat ültetnek a Dózsa György utcában

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben